N'Kufo verpest UEFA Cup-avond FC Twente

Met Blaise N'Kufo in een negatieve hoofdrol is FC Twente gesneuveld in het UEFA Cup-toernooi. In de verlenging was de treffer van Getafe de Tukkers te veel (3-2).

In een enerverende wedstrijd, met mooie kansen voor zowel FC Twente als Getafe, hadden de Tukkers na een half uur de nederlaag uit de heenwedstrijd weggepoetst. Na een afgekeurde treffer van Blaise N'Kufo was het raak door toedoen van Robbie Wielaert.

Na rust deed FC Twente zichzelf tekort. Eerst kopte Ramon Zomer voor een open doel naast, en vervolgens liet N'Kufo de uitgelezen kans onbenut. De Zwitserse international miste in de 64ste minuut een strafschop.

N'Kufo, al dan niet uit frustratie na zijn misser, vestigde de negatieve aandacht op zich. Op advies van zijn assistent gaf scheidsrechter Ivan Bebek de Twente-spits halverwege de tweede helft een rode kaart voor het slaan van David Belenguer.

Met een man minder haalde FC Twente de verlenging, waarin een overtreding van Orlando Engelaar binnen het zestienmetergebied het einde leek in te leiden.

Sander Boschker hield FC Twente op de been door de penalty van Manu Del Moral onschadelijk te maken. Het bleek uitstel van executie. Zeven minuten na de gestopte strafschop kopte Belenguer Getafe naar de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi, zeker ook omdat invaller Esteban Granero de genadeklap uitdeelde.

Dankzij Orlando Engelaar en Zomer nam FC Twente met een 3-2 overwinning afscheid van het Europese toneel. Vanwege het dubbeltellen van op vreemde bodem gemaakte treffers bekert Getafe door.