No Vardy no party: oude krijger kopt Leicester naar stuntpunt tegen Tottenham

Leicester City is terug in de Premier League, en vierde zijn rentree maandagavond met een punt tegen Tottenham Hotspur. De bezoekers hadden voor rust al op 0-3 moeten staan, maar lieten dat na. Het team van Steve Cooper knokte zich na rust knap terug aan de hand van Jamie Vardy, de sluwste vos van The Foxes.

Leicester City
1 - 1
Tottenham Hotspur

Tottenham, met Micky van de Ven en aanwinst Dominic Solanke vanaf het begin in de ploeg, was goed uit de zomerstop gekomen. Er waren al een paar goede kansen geweest toen het na een klein half uur spelen ook echt 0-1 werd. Pedro Porro verzilverde – met zijn schouder - een goede voorzet van James Maddison, die bij zijn rentree in het King Power Stadium wisselend bejegend werd.

Het enige dat Ante Postecoglou zijn ploeg halverwege kon aanrekenen, was de minimale voorsprong: die had een stuk groter moeten zijn. Hoe vaak, immers, hebben we niet al wedstrijden gezien die in de tweede helft 180 graden kantelen? Wel: tien minuten na rust stond het pardoes gelijk. Jamie Vardy, inmiddels 37 jaar maar still going strong, kreeg van een snurkende Cristian Romero een half metertje vrijheid in de zestien en kopte binnen.

Verdiend kon zelfs de grootste supporter van Leicester het doelpunt niet noemen, want Tottenham was ook na rust de ruim bovenliggende partij geweest. De blijdschap bij de promovendus was er desondanks niet minder om. Veel optimisme hing er niet in Leicester voor het nieuwe seizoen, waar bestuurlijke en financiële perikelen het voetbaltechnische aspect vooralsnog overschaduwden. Totdat Vardy zich even toonde.

De thuisploeg kreeg daarna zowaar de geest. Niet dat het kansen regende, maar ze konden de tegenstander nu langere tijd op eigen helft vastdrukken. De volgende reuzenkans viel wéér voor Vardy, die nu faalde oog in oog met Guglielmo Vicario. Snel daarop lag de wedstrijd een poos stil nadat Rodrigo Bentancur na een akelige botsing flink wat verzorging nodig had. Met een zuurstofmasker om zijn nek werd de Uruguayaan van het veld gedragen.

Daarna gebeurde er weinig meer. Pas in blessuretijd viel er nog een kans, voor Leicester nota bene. Debutant Lucas Bergvall stond te prutsen, Vicario redde een punt voordat hij de Zweedse tiener verbaal met de grond gelijk maakte. Zodoende bleef het 1-1: een resultaat waar Leicester vooraf voor had getekend, en in de rust amper nog van had durven dromen.