Noa Lang in de wachtkamer bij PSV: 'Het is nog niet goed genoeg om te starten'

Reacties

Het blijft wachten op de terugkeer van Noa Lang in de basiself van PSV. Ook voor het thuisduel met Sparta Rotterdam is de linksbuiten daar nog niet klaar voor. Peter Bosz heeft goede hoop dat het moment dat Lang wél weer kan starten nu echt nabij zal zijn.

Noa Lang in de wachtkamer bij PSV: 'Het is nog niet goed genoeg om te starten'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Lang stond in het afgelopen seizoen maandenlang buitenspel met een hamstringblessure. Hij keerde bij de start van dit seizoen terug in de basiself, maar kreeg te maken met een terugslag en ontbrak tegen Go Ahead Eagles en NEC. Sindsdien moet Lang het doen met invalbeurten.

Veel supporters rekenden erop dat de linksbuiten zaterdag tegen Sparta weer eens zou gaan starten, maar Lang neemt opnieuw plek op de bank. 'Ik heb ook zin om Noa weer vanaf het begin aan het werk te zien', zei Bosz voor de camera van ESPN. 'Maar zover is het nog niet. Wanneer het moment daar is, zal hij zeker weer gaan spelen.'

Het gaat bij Lang niet alleen om het fysieke gedeelte. 'Na zo'n lange tijd eruit te zijn geweest, komt er meer bij kijken', legde Bosz uit. 'Dan moet je ook weer het voetbalniveau aan kunnen. Hij is op de goede weg en ik zie bij vlagen weer de oude Noa terug. Maar het is nog niet goed genoeg om te beginnen.' Bosz voegde later toe dat dit niet meer lang zal gaan duren.

Op het middenveld kiest Bosz, bij de absentie van Joey Veerman en Jerdy Schouten, voor Mauro Júnior. Een eerste basisplaats voor Tygo Land had ook een optie kunnen zijn. 'Ik vind hem ook een hele goede speler, maar ik denk dat Mauro de betere oplossing is', zei Bosz, die verder niet veel wilde zeggen over zijn keuze op het middenveld. Land zit wel weer op de bank.

Volg PSV - Sparta Rotterdam via VI Live:

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
8
8
0
0
27-5
+22
24
2
FC Utrecht
7
6
1
0
14-8
+6
19
3
AZ
7
5
1
1
17-4
+13
16
4
FC Twente
7
4
2
1
13-5
+8
14
5
Willem II
8
3
2
3
11-9
+2
11
* Actueel tot en met 5 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.