Noa Lang over Arsenal-uit en wisselbeleid Bosz: 'Ik ben er geen fan van'

Noa Lang had totaal geen moeite om na Arsenal-uit de knop om te zetten voor Almere City-uit, zo vertelde hij na afloop van de 0-4 overwinning van zaterdagavond. De aanvaller baalde er dan ook van dat hij een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald. 'Maar ik begrijp het wel, hoor.'

Almere City FC
0 - 4
PSV
PSV

Lang werd eerder deze week op tijd klaargestoomd voor de wedstrijd tegen Arsenal, nadat hij last had gehad van zijn hamstring. Zaterdag stond hij ook in Almere weer in de basis. Een kwartier voor tijd haalde Bosz hem, bij een 0-3 voorsprong, naar de kant.

'Ik vind dat wel vervelend, want het liefst speel ik negentig minuten', zei Lang na afloop. 'In de laatste twintig minuten van een wedstrijd komt er ook vaak veel ruimte om goals en assists te maken. Maar goed, in zo'n wedstrijd als vandaag kan ik het wel begrijpen dat ik er na iets van zeventig minuten wordt uitgehaald. We moeten ook een beetje voorzichtig zijn.'

Toen Lang naar PSV kwam, had Bosz hem al verteld dat hij vleugelspelers vaak vroegtijdig naar de kant haalt. 'Omdat wij nu eenmaal heel veel energie in wedstrijden leggen', zei Lang. 'Ik ben er geen fan van, maar af en toe kan ik het wel begrijpen.'

Arsenal-uit
Na de 4-0 nederlaag van woensdag was de 0-4 overwinning van zaterdag meer dan welkom voor PSV. 'De knop is best snel omgegaan bij ons', zei Lang. 'Arsenal-uit was natuurlijk wel een klapje, om eerlijk te zijn. We hadden er meer van verwacht als team en ik denk dat we als team niet onszelf waren. We leken woensdag slecht, maar wij zijn écht een goed team: geloof mij maar.'

'Daar baal ik van, dat we woensdag niet onszelf waren', vervolgde Lang. 'Maar je weet op dat niveau dat de fouten worden afgestraft. Vandaag kom je ermee weg. In de eerste minuut kreeg Almere City al meteen een grote kans, na een verkeerde kaats van Joey. Misschien had Arsenal dat wel meteen afgestraft.'

Voor PSV viel er in het Emirates Stadium simpelweg niets te halen. 'Bij Arsenal-uit moet alles kloppen als je daar een resultaat wil halen en woensdag was het niet zo'n dag. Maar ik weet honderd procent zeker dat we thuis anders voor de dag gaan komen', aldus Lang. 'Het was een heel mooi leermoment, Arsenal was beter en dat is geen schande. Maar ik baal er wel van, omdat ik weet dat wij veel beter konden. Ik denk oprecht dat wij een team hebben dat in de Champions League hoge ogen kan gooien. Maar dan moet het natuurlijk wel beter dan woensdag.'