Nog drie hordes: de route van Oranje naar de EK-titel

Reacties

Nog twee zeges scheiden Oranje van een plaats in de finale van het EK, wat na 1988 pas voor de tweede keer in de historie zou zijn. Zo ziet de route van Nederland naar de finale in Berlijn eruit na de triomf van dinsdag tegen Roemenië.

Nog drie hordes: de route van Oranje naar de EK-titel
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

In de kwartfinale treedt Nederland zaterdag alweer in het strijdperk met de winnaar van de ontmoeting tussen Oostenrijk en Turkije, die later op de avond duelleren. Plaats van handeling is zaterdag het Olympiastadion van Berlijn, waar om 21.00 uur de aftrap is.

Mocht Oostenrijk eruit rollen als volgende tegenstander, dan is er sprake van een opvallend weerzien. Op 25 juni ging Oranje namelijk nog ten onder tegen het Alpenland, een wedstrijd die eveneens werd afgewerkt in Berlijn.

De reactie van Xavi Simons na de zege op Roemenië.

Overleeft Oranje de kwartfinale, dan wacht in de halve eindstrijd een ontmoeting met Engeland of Zwitserland, die zaterdag om 18.00 uur tegenover elkaar staan. Deze halve finale is dan op woensdag 10 juli om 21.00 uur in Dortmund.

Lees onze tactische analyse:

Het is ver vooruit kijken vooralsnog, maar indien Oranje de finale haalt, dan stuit het sowieso op een zwaargewicht. Aan de lastige kant van het toernooischema zijn de kwartfinales immers Spanje - Duitsland en Portugal - Frankrijk. De eindstrijd van het zeventiende EK voetbal is op zondag 14 juli om 21.00 uur in Berlijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.