Nordsjaelland-fans geloven eigen ogen niet: na Essien arriveert nu ook Mata

Reacties

Michael Essien en Juan Mata samen op het trainingsveld bij FC Nordsjaelland. Wie dat een paar jaar geleden zou hebben voorspeld zou hard worden uitgelachen, maar nu is het toch echt de realiteit. Het verzoek van Mata bij de Deense club om mee te mogen trainen is ingewilligd.

Nordsjaelland-fans geloven eigen ogen niet: na Essien arriveert nu ook Mata
© Pro Shots

De inmiddels 36-jarige Mata, die met Chelsea de Champions League won en met Spanje wereldkampioen werd, is transfervrij sinds het beëindigen van een Japans avontuur bij Vissel Kobe. De technicus wil nog graag een mooi avontuur aangaan en is op zoek naar een mooie club. In afwachting daarvan traint hij nu mee bij Nordsjaelland.

Hoe Mata bij de Deense club is uitgekomen? Dat zit zo: de middenvelder is getrouwd met een Zweedse, die familie in Malmö heeft wonen. Mata en zijn vrouw zijn nu even naar de Zweedse stad getrokken en Mata was op zoek naar een mogelijkheid om in de buurt te trainen. Daarbij kwam hij uit bij Nordsjaelland, dat op een uur rijden van Malmö ligt en waar zijn oude ploeggenoot Essien assistent-trainer is.

'Omdat Mata een goede huisvriend is – onder meer als medeoprichter van de goede doelenorganisatie Common Goal, waar FC Nordsjaelland lid van is – willen wij graag aan deze wens tegemoet komen', schrijft de Deense club in een verklaring. Technisch directeur Phil Radley voegt toe dat hij er zeker van is dat de jonge spelers bij Nordsjaelland alleen maar zullen profiteren van de ervaring die Mata met zich meebrengt.

Radley laat zich er niet over uit of hij wil proberen om Mata ook daadwerkelijk te binden. Dat lijkt sowieso een lastig verhaal te worden voor Nordsjaelland; vanwege de financiën, maar ook omdat de speler volgens Spaanse media hoopt op iets moois in de Verenigde Staten. Voorlopig staat hij echter op het veld in Denemarken.

FC Nordsjaelland was vorige week nog in Nederland, om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Daar kwam onderstaande reportage uit voort: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.