NOS haalt rechten voor XXL-WK's 2026 en 2030 binnen

Reacties

De WK's van 2026 en 2030 zijn te zien bij de NOS. De publieke omroep heeft de rechten voor de eindtoernooien binnengehaald. Ook de wedstrijden in de Nations League en de WK-kwalificatie zijn live te volgen via televisie, radio en online.

NOS haalt rechten voor XXL-WK's 2026 en 2030 binnen
© Pro Shots

Het WK 2026 wordt gespeeld in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Nog nooit is er een voetbaltoernooi zo groot geweest, met zoveel wedstrijden en nauwelijks rustdagen. In totaal worden er 104 duels gespeeld en nemen er 48 landen deel aan het eindtoernooi.

Lees hier alles over het aankomende XXL-WK.

Het is nog niet helemaal officieel waar het WK 2030 wordt gehouden. Het wordt dit jaar bekendgemaakt op 11 december op het FIFA Congres. Het gezamenlijke bid van Spanje, Marokko en Portugal is als enige overgebleven, waardoor de kans aanzienlijk is dat zij het toernooi gaan organiseren.

Wat bijzonder is aan dit WK, is dat de eerste drie duels van het eindtoernooi worden gespeeld in Argentinië, Uruguay en Paraguay. Dit betekent dat het WK van 2034 alleen in Azië of Oceanië gehouden mag worden, aangezien het WK van 2026 in Amerika is en het WK van 2030 in Europa, Zuid-Amerika en Afrika. Hierdoor is Saoedi-Arabië de grootste kanshebber om het WK van 2034 te organiseren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.