Nottingham dendert door en blijft in zijn eentje de hele Eredivisie voor

Reacties

Nottingham Forest is akkoord met Wolverhampton Wanderers over een transfer van Morgan Gibbs-White, zo meldt The Athletic donderdagmiddag. Volgens de doorgaans goed ingevoerde sportwebsite betaalt de promovendus een bedrag van ongeveer 25 miljoen pond (29,6 miljoen euro).

Nottingham dendert door en blijft in zijn eentje de hele Eredivisie voor
© Pro Shots

Gibbs-White, een 22-jarige Engelsman die meestal als centrale of aanvallende middenvelder speelt, wordt deze donderdag nog verwacht voor de medische keuring. Hij staat nog twee jaar onder contract bij Wolverhampton en stond negentig minuten op het veld in de eerste twee competitieduels van het nieuwe seizoen. Gibbs-White kent Nottingham-trainer Steve Cooper van diens tijd als trainer van Engeland Onder-17 en een periode op huurbasis bij Swansea City.

© Pro Shots

Via variabelen kan de transfersom nog oplopen tot maximaal 50,3 miljoen euro, al zijn niet alle bonussen makkelijk haalbaar. The Athletic acht het waarschijnlijk dat 7 tot 10 miljoen pond, ofwel 8,3 tot 11,9 miljoen euro, wordt geïnd via de bonusclausules. Eerder deze maand werd een bod van 29,7 miljoen euro plus 11,9 miljoen euro aan variabelen nog geweigerd door Wolverhampton, maar met een nieuw bod was Nottingham succesvol.

Gibbs-White wordt de zestiende zomeraanwinst van het kooplustige Nottingham, dat inclusief zijn komst deze zomer al circa 150 miljoen euro aan transfers uitgaf. Slechts eenmaal gaf een promovendus méér geld uit dan Nottingham tot dusver heeft gedaan. Aston Villa trok in 2019 liefst 159,5 miljoen euro uit om de selectie op kracht te brengen voor de Premier League. Uiteindelijk eindigden The Villans met slechts een punt boven de degradatiestreep, maar sindsdien bleef de club wel op het hoogste niveau. Nottingham staat momenteel tiende met drie punten uit twee duels. 

De bedragen die Premier League-promovendi kunnen uitgeven onderstrepen andermaal het gigantische verschil tussen Engeland en Nederland. Volgens de cijfers van Transfermarkt gaf de gehele Eredivisie deze zomer minstens 141,6 miljoen euro uit, al is niet van iedere speler de transfersom bekend. Ajax besteedde deze zomer 91,6 miljoen euro (tegen 112 miljoen euro aan inkomsten); nooit eerder gaf een Nederlandse club zoveel geld uit in één transferperiode. Maar het kwam al viermaal voor dat een Premier League-promovendus meer uitgaf: Leeds United in 2020, Fulham in 2018, Aston Villa in 2019 en Nottingham Forest in 2022.

De versterkingen van Nottingham Forest

Speler Club Transfersom (in miljoenen euro's)
Taiwo Awoniyi 1. FC Union Berlin 20,5
Neco Williams Liverpool 20
Emmanuel Dennis Watford 14,8
Orel Mangala VfB Stuttgart 13
Moussa Niakhaté 1. FSV Mainz 05 10
Giulian Biancone Troyes 10
Remo Freuler Atalanta 9
Omar Richards Bayern München 8,5
Lewis O'Brien Huddersfield Town 5,9
Harry Toffolo Huddersfield Town 5,9
Brandon Aguilera LD Alajuelense 0,95
Jesse Lingard Manchester United Transfervrij
Cheickhou Kouyate Crystal Palace Transfervrij
Wayne Hennessey Burnley Transfervrij
Dean Henderson Manchester United Gehuurd
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.