Nürnberg op zijn sloffen naar finale DFB Pokal

1. FC Nürnberg is nog in de race om het toch al geslaagde seizoen te bekronen met een hoofdprijs. De ploeg van coach Hans Meyer versloeg Eintracht Frankfurt in de halve finale van de strijd om de DFB Pokal met groot gemak (4-0).

Nürnberg was op eigen veld in alle opzichten beter dan de club die vorig jaar de finale haalde. Binnen 25 minuten stond Frankfurt al op een stevige achterstand. Marco Engelhardt sloeg al na twee minuten uit de rebound toe en Ivan Saenko brak knap door om de bal tussen de benen van Oka Nikolov te schieten.

Na rust volgde geen herstel van de gasten. Integendeel. Nürnberg vergrootte de marge nogmaals. In de 54ste minuut knalde Tomás Galásek een indirecte vrije trap laag in de hoek. In de slotfase volgde een grotere vernedering. Chhunly Pagenburg maakte er ook nog 4-0 van.

In de finale op 26 mei in Berlijn treft Nürnberg de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart. Die clubs staan woensdagavond tegenover elkaar.