Odenthal (ex-NEC) laat Fàbregas en Serie A achter voor stap terug

Reacties

Cas Odenthal staat per direct onder contract bij Sassuolo. De verdediger, die drie seizoenen in de hoofdmacht van NEC speelde, verlaat Como. Een opvallende keuze, Odenthal promoveerde immers met die club naar de Serie A en had een groot aandeel in dat succes.

Odenthal (ex-NEC) laat Fàbregas en Serie A achter voor stap terug
© Pro Shots

Odenthal speelde afgelopen seizoen dertig wedstrijden in de Serie B en schopte het met Como tot de tweede plek. Dit betekende rechtstreekse promotie voor de club liggend aan het welbekende Italiaanse meer. De plannen van de club ontvouwden zich snel, met de aanstelling van Cesc Fàbregas als trainer en de komst van grote namen als Pepe Reina, Raphaël Varane en Andrea Belotti.

Het avontuur in de Serie A gaat Odenthal dus niet meemaken, maar ook bij Sassuolo, dat vorig seizoen als nummer negentien degradeerde van het hoogste niveau, treft de Nederlandse verdediger een trainer met een mooie voetbalgeschiedenis. Fabio Grosso werd tweemaal kampioen van Italië en pakte ook de Franse landstitel, in 2006 werd hij wereldkampioen met Italië. De oud-linksback scoorde in de verlenging van de halve finale en benutte in de eindstrijd de winnende strafschop tegen Frankrijk.

Vlak voor het einde van het afgelopen seizoen sprak VI met Odenthal

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.