Officieel: Bergwijn verlaat Ajax voor avontuur in Saoedi-Arabië

Reacties

De transfer van Steven Bergwijn van Ajax naar Al-Ittihad is een feit. De 26-jarige aanvaller vertrekt voor een basisbedrag van ruim 21 miljoen euro naar Saoedi-Arabië. 

Officieel: Bergwijn verlaat Ajax voor avontuur in Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Maandag gaf Al-Ittihad opeens gas voor Bergwijn, die in de avond in Amsterdam medisch gekeurd werd. Omdat daar geen problemen aan het licht kwamen, kon hij aansluitend zijn handtekening zetten onder een ongetwijfeld lucratief contract bij Al-Ittihad. Daar wordt hij ploeggenoot van N'Golo Kanté, Fabinho en Karim Benzema.

Bergwijn speelde twee jaar voor Ajax, dat in de zomer van 2022 ruim 31 miljoen euro betaalde aan Tottenham Hotspur om de Oranje-international binnen te halen. Daarmee is Bergwijn de duurste aankoop ooit van Ajax. Hij speelde tachtig wedstrijden voor de club, waarvan vier in het lopende seizoen, en was daarin goed voor 29 doelpunten.

'Steven en Ajax hebben er samen geen geheim van gemaakt dat als er een goed bod zou komen vanuit het buitenland, hij de stap zou zetten', aldus technisch directeur Alex Kroes. 'Dat is nu op de valreep het geval en dit geeft de club de nodige financiële ruimte om, hopelijk op de korte termijn, nog een gewenste vervanger binnen te kunnen halen. We hebben onze captain van afgelopen seizoen veel succes gewenst bij het vervolg van zijn carrière.'

Nu Bergwijn zijn transfer heeft afgerond, wil Ajax snel Kamaldeen Sulemana presenteren als zijn opvolger. De Ghanees moet worden gehuurd van Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.