Officieus debuut Slot bij Liverpool eindigt in nipte nederlaag

Reacties

Arne Slot heeft zijn eerste wedstrijd als manager van Liverpool verloren. Het oefenpotje tegen Preston North End eindigde op het Liverpool-trainingscomplex in 0-1.

Officieus debuut Slot bij Liverpool eindigt in nipte nederlaag
© Pro Shots

Het officieuze debuut van Slot vond plaats achter gesloten deuren. In totaal deed de Nederlandse trainer een beroep op 25 spelers en stelde hij per helft twee verschillende teams op. Onder de namen die minuten maakten waren sterren als Mo Salah, Dominik Szoboszlai en het Nederlandse PSV-doelwit Sepp van den Berg. Oranje-internationals Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo ontbraken nog. 

In het wedstrijdverslag maakt Liverpool melding van een veldoverwicht, veel balbezit en kansen. Toch ging de Championship-ploeg met de zege aan de haal. Robbie Brady tekende, vanaf veertig meter, voor de enige goal in het oefenpotje.

Bij de nederlaag van Liverpool moet wel worden aangetekend dat Preston North End al een stuk verder is in de voorbereiding. De nummer tien van het voorbije Championship-seizoen had al drie wedstrijden in de benen en begint de competitie op 9 augustus.

Slot kan zich nu opmaken voor een toer door Amerika. Daar speelt Liverpool ter voorbereiding op het nieuwe seizoen oefenduels met Real Betis, Arsenal en het Manchester United van landgenoot en collega-coach Erik ten Hag. Op 17 augustus start de Premier League voor Slot, dan is promovendus Ipswich Town de tegenstander.

Poll Op welke plek eindigt het Liverpool van Slot dit seizoen?
  • 1ste
  • 2de
  • 3de
  • 4de
  • Lager dan 4de

Opstelling Liverpool eerste helft:

Jaros, Bradley, Van den Berg, Quansah, Tsimikas, Jones, Elliott, Szoboszlai (Endo, 33), Doak, Salah, Carvalho.

Opstelling Liverpool tweede helft:

Davies, Stephenson, Nallo, Phillips, Chambers (Beck, 75), Endo (Nyoni, 75), Bajcetic, Morton, McConnell, Koumas (Blair, 75), Gordon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.