Olde Riekerink wint eerste competitieduel met Galatasaray

Jan Olde Riekerink heeft in zijn vijfde competitieduel als trainer van Galatasaray zijn eerste zege geboekt. De kwakkelende Turkse recordkampioen was zonder Wesley Sneijder en Ryan Donk met 4-1 te sterk voor Kasimpasa.

Olde Riekerink werd op 16 maart door Galatasaray aangesteld als opvolger van Mustafa Denizli. De 53-jarige Nederlander stond bij zijn eerste klus als hoofdtrainer voor de zware taak het tij te keren bij de ploeg uit Istanbul. Waar Galatasaray vorig seizoen nog kampioen van Turkije werd, maakt de club deze jaargang een zeer teleurstellend seizoen door. Ook Olde Riekerink wist de zeldzaam slechte vorm van zijn ploeg in zijn eerste vier duels met twee gelijke spelen en twee nederlagen nog niet te verbeteren.

Sinds deze week lijkt het tij gekeerd. Woensdag boekte hij in de Turkse beker tegen Rizesport al zijn eerste zege (1-3) en zondagmiddag heeft de trainer ook zijn eerste overwinning in de Süper Lig behaald. Gala begon het duel met Kasimpasa in de Türk Telekom Arena goed en kwam via Bilal Kisa na dertien minuten al aan de openingstreffer. Lang kon de thuisploeg echter niet van die voorsprong genieten. Ezequiel Scarione maakte een kwartier later namelijk al de gelijkmaker.

Door doelpunten van Lukas Podolski (twee keer) en Selçuk Inan in de tweede helft kon Olde Riekerink op overtuigende wijze zijn eerste drie punten in de competitie bijschrijven. Wesley Sneijder (niet fit) en Ryan Donk (schorsing) ontbraken bij Galatasaray, dat door de overwinning Kasimpasa op de ranglijst passeert en nu zesde staat.