Olmo na ijzersterk debuut direct het goudhaantje voor Barcelona

Reacties

Dani Olmo heeft dinsdagavond bij zijn debuut voor Barcelona direct het verschil gemaakt. De voor 55 miljoen euro van RB Leipzig overgenomen liet uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano na zijn entree volledig kantelen en maakte in de slotfase zelf de winnende treffer.

Olmo na ijzersterk debuut direct het goudhaantje voor Barcelona
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 2
Barcelona
Barcelona

In aanloop naar het uitduel met Rayo was er veel te doen om Olmo: lukte het Barcelona op tijd zijn topaankoop in te schrijven? Het verhuren van verdedigers Mika Faye en Clément Lenglet en aanvaller Vitor Roque, in januari nota bene nog voor veertig miljoen euro aangetrokken, was nog niet genoeg voor La Liga om de Spaanse international vrij te geven. Via een omweg lukte het Barça toch om Olmo op tijd in te schrijven. Door de blessure van Andreas Christensen kon de club gebruik maken van een speciale regel van La Liga.

Dat Olmo in Estadio Vallecas zijn debuut kon maken, kwam Barcelona goed van pas. De ploeg van Hansi Flick had het namelijk lastig met Rayo, waar aanwinst James Rodríguez nog ontbrak. Unai López opende al na negen minuten de score uit een voorzet van Jorge de Frutos. Bij de eerste paal was Spaanse middenvelder de Barça-defensie te vlug af. Marc-André ter Stegen had te weinig tijd om het schot in de korte hoek te pareren, waardoor Barcelona net als in het eerste uitduel met Valencia vroeg op achterstand kwam.

Olmo zag vanaf de bank dat zijn nieuwe ploeg moeite had die schade te repareren. Flick besloot in de rust om de 26-jarige middenvelder te brengen en direct kantelde het wedstrijdbeeld. De debutant was al na een minuut dreigend, toen Barça even recht leek te hebben op een penalty, en raakte na 58 minuten de lat met een schot van afstand. Twee minuten later was het alsnog raak, toen Pedri na ene combinatie met Raphinha het net vond. Die gelijkmaker was verdiend, want met Olmo in ploeg draaide Barça na rust uitstekend.

De druk op Rayo nam daarna alleen meer verder toe. Robert Lewandowski dacht twintig minuten voor tijd opnieuw uit groeien tot matchwinner, door na een schot van Lamine Yamal de rebound binnen te prikken. Die goal ging echter niet door wegens een overtreding van Jules Koundé, gesignaleerd door de VAR. Het gaf Olmo de gelegenheid om uit te groeien tot matchwinner. Met een gekruld schot in de verre hoek bekroonde hij zijn ijzersterke debuut in de 82ste minuut, waardoor Barcelona ook na drie speelronden nog foutloos is in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Dani Olmo
Meer over Dani Olmo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.