Olympique en Real op weg naar laatste zestien

Olympique Lyon en Real Madrid zijn beide hard op weg naar de laatste zestien van de Champions League na ruime zeges op respectievelijk Dinamo Kiev en Steaua Boekarest.

Dinamo Kiev-Olympique Lyon 0-3
Ook in Kiev bewees Lyon de sterkste te zijn. De Franse kampioen boekte zijn derde overtuigende groepszege op rij en dat was geheel conform het spelbeeld. Juninho Pernambucano krulde in de 31ste minuut op fraaie wijze een vrije trap in de verste bovenhoek. En zeven minuten later was het Kim Källström, die met een prachtige solo-actie enkele tegenstanders uitspeelde en doelman klopte. Vijf minuten na rust stelde Florent Malouda de zege veilig met een rake kopbal na een hoekschop van Juninho.

Steaua Boekarest-Real Madrid 1-4
Anders dan de laatste weken in de Primera División speelde Real heel behoorlijk in Boekarest. De Madrilenen wonnen dan ook verdiend. De Koninklijke kwam al na negen minuten op voorsprong via een krachtige kopbal van Sergio Ramos, die in de negende minuut scoorde na een hoekschop van Guti. En na een half uur zorgde Raúl voor de 2-0, door zeer alert een rebound binnen te tikken met zijn linker nadat Ruud van Nistelrooy op doelman Carlos Fernandes was gestuit.

Na rust zorgden Robinho en Van Nistelrooy voor de overige Spaanse treffers. De Braziliaan schoot de bal van dichtbij via Valentin Badea binnen, de Nederlander stiftte prachtig raak op aangeven van Mahamadou Diarra. Badea maakte zijn foutje nog een beetje goed door voor de eretreffer te tekenen.

Lyon bezet de eerste plaats met negen punten uit drie duels, Real volgt met zes punten en Steaua blijft op drie punten staan. Kiev is nog puntloos na drie speeldagen.