Olympique Lyon wint moeizaam bij Nancy

AS Nancy-Olympique Lyon 0-3Lyon won, maar had het lange tijd erg moeilijk met Nancy. Toch kwam de ploeg van coach Gérard Houllier na 36 minuten op voorsprong. Milan Baros werkte met zijn heup de bal over de doellijn na een kopbal van verdediger Sebastien Squillaci. In het laatste kwartier bouwde de koploper zijn voorsprong verder uit. Kim Källström schoot vanaf de rand van de zestien de 2-0 binnen, waarna Fred (foto) met een vallende kopbal de eindstand op 3-0 bepaalde.

Sedan-Girondins Bordeaux 1-1
Bordeaux is de nieuwe nummer drie, maar verloor wel punten bij hekkensluiter Sedan. Tegen de verhouding in zette Jean-Claude Darcheville de bezoekers na een half uur op voorsprong via een counter. Maar dankzij een kopbal van Mansour Boutabout eindigde de partij in 1-1.

Lille-Le Mans 0-2
Lille verspeelde de derde plaats. Ismaël Bangoura en Grafite zorgden voor de doelpunten. Bangoura opende halverwege de tweede helft de score door als snelste te reageren nadat doelman Tony Sylva een schot van Grafite had gekeerd. En in blessuretijd zette Grafite met een fraaie solo-actie de hele defensie van Lille te kijk.

FC Sochaux-Toulouse 4-2
Ook Toulouse verspeelde drie punten door een kansloze nederlaag. Pas in de laatste drie minuten scoorden Fodé Mansaré en Emana namens de bezoekers, bij een 4-0 achterstand.