Olympique Marseille lost Bordeaux als koploper

In Frankrijk is het stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst. Olympique Marseille is na Girondins Bordeaux de volgende koploper in de Ligue 1. Paris Saint-Germain ontsnapte met een remise.

Olympique Marseille lost Bordeaux als koploper

Olympique Marseille-Grenoble 4-1Tegen Grenoble bevestigde Olympique Marseille zijn goede vorm in 2009. Met acht overwinningen, twee remises en één nederlaag presteert dit kalenderjaar geen club in Frankrijk beter dan de formatie van trainer Erik Gerets. Dankzij een overtuigende 4-1 overwinning nam Marseille de leiding over van Bordeaux. Pas in de tweede helft kwam l'OM los, waarbij Taye Taiwo (foto) met twee doelpunten een hoofdrol vervulde. Olympique Lyon kan bij een overwinning op AS Monaco de verloren koppositie heroveren op Marseille. De regerend kampioen komt later op zondag nog in actie.

Lille-Paris Saint-Germain 0-0Lille en Paris Saint-Germain schoten beide weinig op met het doelpuntloze gelijkspel. Maar vooral voor de thuisploeg was het resultaat teleurstellend aangezien het voldoende kansen had de winst te pakken. Onder anderen Pierre-Alain Frau was kort voor het einde dicht bij een doelpunt. De aanvaller stuitte echter op PSG-keeper Mickaël Landreau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen