Olympique Marseille moet genoegen nemen met remise

Toulouse-spits André-Pierre Gignac en keeper Cédric Carrasso hebben Olympique Marseille ervan weerhouden de koppositie in Ligue 1 te verstevigen (2-2).

Het aanstaande vertrek van trainer Erik Gerets was afgelopen week het gesprek geweest bij Olympique Marseille. De spelers van l'OM hadden één helft nodig om die ophef van zich af te schudden. Na rust kwam de koploper in Ligue 1 op dreef.

Twee man bij Toulouse weerhielden Marseille echter van de overwinning. Keeper Carrasso maakte menig poging van de thuisploeg ongedaan, terwijl spits Gignac tot twee keer toe de gasten in Stade Velodrome op voorsprong zette. Mamadou Niang was verantwoordelijk voor beide Marseille-gelijkmakers, al had hij bij de 2-2 de hulp nodig van Mauro Cetto. De Toulouse-verdediger veranderde de inzet met zijn voet van richting, waardoor Carrasso kansloos was.

Met de remise komt Marseille op 68 punten. Achtervolger Girondins Bordeaux heeft er drie minder en kan zondag met een zege op FC Sochaux op gelijke hoogte komen.