'Omar Rekik kan na geblunder in verhuurperiode gaan en staan waar hij wil'

Reacties

Omar Rekik heeft volgens buitenlandse media zijn contract bij Arsenal laten ontbinden. Het jongere broertje van Karim Rekik stond nog een jaar onder contract in Londen, waar hij sinds 2021 'speelde'. Rekik werd de laatste jaren voornamelijk verhuurd door Arsenal, in het seizoen 2022/23 kortstondig aan Sparta Rotterdam.

'Omar Rekik kan na geblunder in verhuurperiode gaan en staan waar hij wil'
© Pro Shots

De zeven jaar jongere Rekik volgde zijn broer naar Manchester City, PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC voordat hij een andere richting insloeg. Bij Arsenal kreeg hij anderhalf jaar om zichzelf te laten zien, voordat de club hem meerdere malen verhuurde. Sparta had kort de beschikking over Rekik, net als Wigan Athletic (twee periodes) en Servette uit Zwitserland. 

Met name die laatste verhuurperiode liep uit op een flinke teleurstelling, omdat Servette na het huren van Rekik blunderde met zijn administratie. Daardoor was de 22-jarige verdediger niet speelgerechtigd en kwam hij geen enkele wedstrijd in actie. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte Rekik nog wel speelminuten tijdens oefenduels van Arsenal. Het contract van Rekik liep nog een jaar door bij Arsenal, maar volgens journalist Fabrizio Romano is de verbintenis verscheurd.

VI sprak met Omar Rekik toen hij bij Sparta kwam te spelen

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.