Ómarsson bezorgt NAC tegen PEC eerste uitzege én plek in linkerrijtje

NAC Breda heeft zondag afgerekend met PEC Zwolle. Dat zijn de eerste punten buitenshuis voor de ploeg uit Breda. Door de zege staat NAC nu op de negende plek in de Eredivisie. Elías Már Ómarsson was de grote man met twee treffers.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
NAC Breda
NAC Breda

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Younes Namli kon vrij binnenkoppen, maar deed dat recht op de doelman af. Hoewel PEC Zwolle licht de overhand had in het veldspel, waren de grootste kansen in de eerste helft voor NAC. Na een halfuur was Ómarsson dicht bij een goal. Hij kopte een voorzet van Clint Leemans tegen de lat.

Het meest besproken moment van de eerste helft was een vermeende handsbal van Leo Greiml. Dylan Vente beweerde dat de verdediger de bal bij een voorzet tegen de uitgestoken arm kreeg en wilde een strafschop. Scheidsrechter Jeroen Manschot liet het moment lopen en ook de VAR greep niet in. Op de beelden was niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat hij de bal met de hand raakte of dat de bal misschien zelfs eerst zijn hoofd raakte en daarna de hand.

Voor rust werkte Jan Van den Bergh namens NAC ook nog een corner van dichtbij voor vrijwel leeg doel over. Na de onderbreking was het vrij snel alsnog raak. In eerste instantie had Jasper Schendelaar nog een antwoord op de inzet van Anselmo Mac Nulty. In de nastoot werkte Ómarsson een voorzet van Raul Paula binnen.

Het betekende voor NAC de eerste voorsprong in een uitwedstrijd dit seizoen. PEC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Carl Hoefkens stond verdedigend goed. Een klein kwartier voor tijd schoot Ómarsson zijn ploeg op rozen. Weer was hij alert bij een flankbal. De IJslander frommelde bij een voorzet van Dominik Janosek zijn tweede van het seizoen binnen.

Met een fijne uithaal bracht PEC-invaller Kaj de Rooij de spanning weer terug tegen zijn oude ploeg: 1-2. Toch lukte het de ploeg van Johnny Jansen niet om nog echt gevaarlijk te worden in de slotfase. Zodoende schuift NAC door naar het linkerrijtje in de Eredivisie. PEC Zwolle staat op doelsaldo één plek boven de degradatiestreep.