'Omgba heeft met dat interview een slechte beslissing genomen'

Reacties

Aimé Omgba creëerde met een merkwaardig interview een transfersoap, die een voor hem gewenst einde heeft gekregen met een naderende overstap naar KAA Gent. Zijn bijna oud-ploeggenoten van NAC Breda vinden het vooral heel vreemd hoe dit gelopen is.

'Omgba heeft met dat interview een slechte beslissing genomen'
© Pro Shots

Omgba (21) had zijn zinnen gezet op een verhuizing naar België en haalde in De Telegraaf hard uit naar zijn huidige werkgever. Hij adviseerde spelers zelfs om vooral niet naar NAC te komen. Jan Van Den Bergh, de beoogde nieuwe aanvoerder van NAC, zat ermee in zijn maag.

'Hij heeft met dat interview een slechte beslissing genomen', zegt de Belgische verdediger tegen VI. 'Ongepast naar de club toe. Voor ons is het vooral goed dat het nu klaar is en lekker dat er budget vrij gaat komen. Evident om de uitbouw van deze groep verder vorm te geven.'

Ook middenvelder Casper Staring wist niet wat hij las. 'Inhoudelijk ga ik me er niet aan branden, maar heel bijzonder. Dit is geen normale gang van zaken', zei hij. 'Als hij heel graag weg wil, moet hij lekker gaan. Ik denk dat hij Peter Maas en Pierre van Hooijdonk na zijn afscheid niet heel vaak meer gaat spreken, haha. Het zal een vertrek via de achterdeur zijn.'

Wanneer de medische keuring en de juridische afhandeling geen problemen opleveren, wordt Omgba de duurste speler die NAC ooit verkocht. De Bredanaars ontvangen in totaal zeker 3,4 miljoen euro en hebben ook nog een doorverkooppercentage van tien procent bedongen.

Lees via VI PRO meer over de historische én geruchtmakende NAC-transfer:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.