Omstreden Mateu Lahoz bevestigt pijnlijk besluit, maar droomt van rentree

Reacties

Antonio Mateu Lahoz heeft bevestigd dat de Spaanse scheidsrechterscommissie hem heeft gedwongen om te stoppen met fluiten. De 46-jarige Valenciaan, die vorig seizoen een vormcrisis beleefde, droomt van een rentree.

Omstreden Mateu Lahoz bevestigt pijnlijk besluit, maar droomt van rentree
© Pro Shots

'Dromen mag altijd. Ik word nog steeds wakker met de gedachte dat het kan, al is het praktisch bijna niet mogelijk', vertelde Mateu Lahoz donderdag bij Cadena COPE.

Jarenlang was Mateu Lahoz het paradepaardje van het Spaanse scheidsrechterskorps. Eind 2022 liet de arbiter echter de WK-kraker tussen Nederland en Argentinië en de derby tussen Barcelona en Espanyol volledig uit de hand lopen. 

'Er is wat controverse geweest. Mensen moeten begrijpen dat ik van de lijst ben gezet, dat is de waarheid. Ze vonden me vorig seizoen een van de slechtste scheidsrechters', vertelt Mateu Lahoz, die vanwege de leeftijdsregels niet mag fluiten op het een na hoogste niveau, maar in theorie wel nog in La Liga actief zou mogen zijn.

De arbiter spiegelt zich aan Isco, die bij Real Betis aan zijn tweede jeugd bezig is. 'Hij voetbalt, wat oneindig veel moeilijker is dan fluiten. Maar Isco laat zien dat het kan, als je speelt onder een goede coach in een sterk team. Het is ook belangrijk dat mensen je steunen in je voorbereiding om te doen waar jij het beste in bent.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.