'Onenigheid over voormalig PSV-target ten grondslag aan ontslag De Rossi'

Reacties

Daniele De Rossi was het er niet mee eens dat Nicola Zalewski uit de selectie werd gezet na misgelopen onderhandelingen met PSV. Die mening was een van de oorzaken van het onstlag van de trainer deze week, melden Italiaanse bronnen.

'Onenigheid over voormalig PSV-target ten grondslag aan ontslag De Rossi'

De verhoudingen waren al lange tijd gespannen, mede door de roerige transferwindow, zo weet Tuttomercatoweb. Maar ook door de resultaten die niet in het voordeel van De Rossi waren, met slechts één overwinning in de laatste elf wedstrijden. Aan de ene kant was er het alibi van een team dat veel veranderd was in de laatste maand van de transferwindow en daarom tijd nodig had om te bouwen, aan de andere kant de haast om te beginnen met winnen. De gemoederen liepen naar verluidt zo hoog op, dat de schade tussen algemeen directeur Lina Souloukou en clubicoon De Rossi niet meer te repareren viel.

Vleugelspeler Zalewski leek enige tijd op weg naar de uitgang bij AS Roma om zijn loopbaan voort te zetten bij PSV. Het bestuur wilde de Pool niet terug in de selectie laten keren na de stukgelopen onderhandelingen met de Eindhovenaren, terwijl De Rossi dat wel wilde.

De Rossi liet zich daar ook openlijk over uit in de media, enkele dagen voorafgaand aan zijn ontslag. 'Ik denk niet dat de beslissing om Zalewski uit te sluiten van de selectie definitief is', zei De Rossi toen. 'Het heeft te maken met zijn aflopende contract. De club heeft deze keuze gemaakt en mij een paar dagen geleden geïnformeerd. Alles hangt samen met zijn contract en niets in het voetbal is definitief. Als ze een akkoord bereiken over verlenging, denk ik dat hij terugkomt. Maar ik weet niet wat ik moet zeggen, want het is een zaak die boven mijn stand ligt.'

De uitspraken van De Rossi zouden bij Souloukou in het verkeerde keelgat zijn geschoten. De 41-jarige voormalige middenvelder trad halverwege januari in dienst als opvolger van José Mourinho. In het verleden was hij ook hoofdtrainer bij SPAL.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.