Ongeïnspireerd City wint moeizaam van Wolverhampton

Met enig fortuin boekte Manchester City op eigen veld een zege op Wolverhampton Wanderers. Fulham, getraind door Martin Jol, won moeizaam van hekkensluiter Wigan Athletic, terwijl Swansea City overtuigend afrekende met Bolton Wanderers.

Manchester City - Wolverhampton Wanderers 3-1Met enig fortuin boekte Manchester City op eigen veld een zege op Wolverhampton Wanderers. Anders dan een week geleden, toen stadgenoot United op Old Trafford met 6-1 werd afgedroogd, ontbrak het de koploper van de Premier League aan glans.

The Wolves verweerden zich goed, dwongen enkele kansen af en konden achterin rekenen op de kwaliteiten van doelman Wayne Hennessy, die in de eerste helft goed voor de dag kwam. In de tweede helft was de international van Wales geen schim van zichzelf meer. Dankzij twee blunders van hem won City zodoende.

Zowel Edin Dzeko als Aleksandar Kolarov profiteerde van het onzekere optreden van de keeper. Vervolgens benutte Stephen Hunt een toegekende strafschop, waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Adam Johnson stelde in blessuretijd de overwinning voor City definitief veilig, waardoor het verschil met naaste achtervolger Manchester United vijf punten blijft.

Wigan Athletic – Fulham 0-2Martin Jol heeft met Fulham zijn tweede zege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij hekkensluiter Wigan Athletic was een doelpunt van de Amerikaan Clint Dempsey voldoende om met drie punten huiswaarts te keren. De middenvelder trof drie minuten voor rust doel, waarna Moussa Dembélé het pleit beslechtte.

Fulham, dat begon met voormalig Ajacied Zdenek Grygera in de basis, hield in het tweede bedrijf lang de voorsprong vast. Dembélé maakte drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd een einde aan alle onzekerheid. Zijn goal betekende de 0-2 en tevens de eindstand.

Bryan Ruiz maakte bij Fulham zijn opwachting als invaller. Fulham heeft door de zege de aansluiting met de middenmoot van de Premier League te pakken. Wigan zag Blackburn Rovers passeren en staat nu laatste.

Swansea City – Bolton Wanderers 3-1Nog meer Nederlands succes in Engeland. Met Michel Vorm zoals gewoonlijk onder de lat profiteerde Swansea in eigen huis volop van een rode kaart voor Ricardo Gardner. Hij moest vlak na de onderbreking het veld ruimen met zijn tweede gele kaart.

Joe Allen zorgde direct na de uitsluiting van Gardner voor de openingstreffer. Vorm hoefde nog geen tien minuten te wachten om opnieuw te juichen. Scott Sinclair leek Bolton Wanderers de laatste hoop te ontnemen door zijn strafschop te benutten.

De bezoekers kregen toch nog enige hoop, toen Danny Graham een kwartier voor het laatste fluitsignaal op ongelukkige wijze zijn eigen doelman Vorm passeerde. Graham maakte even later zijn fout goed door drie minuten in de blessuretijd de eindstand op 3-1 te bepalen. Vorm rukt door de zege met Swansea verder op in de middenmoot. Bolton Wanderers vertoeft na zaterdag in de onderste regionen.

Overige uitslagenSunderland – Aston Villa 2-2 Norwich City – Blackburn Rovers 3-3 Foto: VI Images