Ongekende dominantie: Messi volgt Ronaldo nu als topscorer aller tijden

Reacties

We naderen het einde van een tijdperk dat geen grenzen leek te kennen. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi verdeelden samen al dertien Ballon d’Ors en zetten jaren de toon in het internationale voetbal. Sinds dinsdagnacht is er wéér een statistiek die door het duo gedomineerd wordt.

Ongekende dominantie: Messi volgt Ronaldo nu als topscorer aller tijden
Argentinië
Argentinië
6 - 0
Bolivia
Bolivia

Ronaldo was – in het shirt van Portugal – al de speler geworden met de meeste doelpunt als international aller tijden. Geen speler scoorde op mondiaal niveau vaker dan de superster (132). Daarmee was de oude statistiek van Ali Daei verpulverd. Lange tijd stond de Iraniër nog in de schaduw van Ronaldo, maar sinds dinsdag is hij nóg een plaatsje op die ranking gezakt.

Messi voerde op zijn oude dag namelijk nog even een voetbalshow op. In Argentinië liet La Pulga nog even zijn magische voeten spreken. Bolivia was het lijdend voorwerp van een waanzinnige avond in Buenos Aires. In het iconische El Monumental scoorde de dolgelukkige Messi drie keer. Ook gaf hij twee assists.

Doordat de Argentijnse regerend wereldkampioen drie keer scoorde, was hij ook Daei voorbij op de ranglijst van internationale topscorers aller tijden. Het waren namelijk zijn 110de, 111de en 112de doelpunt voor de nationale ploeg. Daarmee regeren Messi en Ronaldo nu ook op de topschutterslijsten van alle internationals ooit.

Het is de ondertekening van een periode van ongekende dominantie. Op 3 januari 2006 maakte Messi zijn eerste doelpunt in het Argentijnse shirt. Achttien jaar later schitterde hij nog altijd. 333 dagen nadat hij de Copa Ámerica won, stond de publiekslieveling wederom in de schijnwerpers.

Internationale topscorers aller tijden Doelpunten Interlands
1. Cristiano Ronaldo (Portugal)* 132 215
2. Lionel Messi (Argentinië)* 112 189
3. Ali Daei (Iran) 109 148
4. Sunil Chhetri (India) 94 151
5. Mokhtar Dahari (Maleisië) 89 142
6. Romelu Lukaku (België)* 85 119
7. Ali Mabkhout (Verenigde Arabische Emiraten) 85 115
8. Ferenc Puskás (Hongarije) 84 89
9. Robert Lewandowski (Polen)* 84 154
*nog actief
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.