Ongelukkige rol De Ligt bij nieuwe dreun voor Manchester United en Ten Hag

Reacties

Manchester United heeft zondag op uiterst onfortuinlijke wijze een zeer pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij West Ham United. Matthijs de Ligt veroorzaakte vlak voor tijd een makkelijk gegeven strafschop, die werd verzilverd door Jarrod Bowen. Eerder had Crysencio Summerville voor de 1-0 gezorgd.

Ongelukkige rol De Ligt bij nieuwe dreun voor Manchester United en Ten Hag
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Zonder te overdrijven had de FA Cup-winnaar het treffen voor rust al kunnen beslissen, zoveel kansen werden afgedwongen. Na de hervatting was de wedstrijd veel meer in balans en gingen de hoofdrollen naar Summerville en De Ligt, die het niet kon geloven dat een penalty werd toegekend voor zijn botsing met Danny Ings. Door het verlies bivakkeert Manchester United nog steeds in de onderkant van de middenmoot van de Premier League en zal de druk op manager Erik ten Hag weer toenemen.

Ten Hag en de zijnen gingen in Londen op zoek naar de tweede competitiezege op rij, een zegereeksje die het dit seizoen nog niet had neergezet. De oefenmeester zag zijn ploeg overtuigend beginnen. Het matig draaiende West Ham United werd vastgepind op eigen helft en via Alejandro Garnacho stond het razendsnel al bijna 0-1. De Argentijn raakte echter de lat.

Met Bruno Fernandes als grote uitblinker bouwden The Red Devils aan een overwicht en de kansen bleven komen. Onder anderen Garnacho - weer hij - en Marcus Rashford verzuimden om de krachtsverhoudingen van een passende score te voorzien. Dat Diogo Dalot van dichtbij miste (zie onderstaande beelden), was bijna knap en een corner van Christian Eriksen spatte op de lat uiteen.

Klik op de tekst in de tweet om de misser van Diogo Dalot te bekijken:

West Ham United, zonder de geschorste Mohammed Kudus, speelde lange tijd werkelijk bedroevend. De formatie van Julen Lopetegui slaagde er nauwelijks in de bal in de ploeg te houden en ontbeerde elke vorm van creativiteit. West Ham United, met Summerville als invaller binnen de lijnen, maakte het de bezoekers na rust lastiger. De thuisploeg zette feller druk, waardoor de ploeg van Ten Hag veel minder lange periodes van balbezit kende.

Langzaam maar zeker werd West Ham United dreigender en ruim een kwartier voor tijd werd het zelfs 1-0. Summerville gleed bij de tweede paal binnen nadat Ings onbedoeld een briljante assist leverde door de bal verkeerd te raken. Voor Ten Hag was dat het sein om Joshua Zirkee te brengen en het was de invaller die met een kopbal Casemiro in staat stelde toe te slaan met het hoofd.

Klik op de tekst in de tweet om de goal van Crysencio Summerville te bekijken:

In de slotfase ging de bal opeens op de stip nadat De Ligt iets te wild inkwam op Ings. Arbiter David Coote zag er eerst geen strafschop in, maar veranderde van gedachten toen hij de beelden bekeek op het VAR-scherm, tot verbijstering van De Ligt. Tot overmaat van ramp voor Ten Hag viel Noussair Mazraoui in de slotfase uit met een blessure.

Klik op de tekst in de tweet om de penalty van West Ham United te bekijken:

Voor Manchester United gaat het seizoen woensdag alweer verder met de League Cup-wedstrijd tegen Leicester City. De volgende competitietegenstander is Chelsea, volgende week zondag op Old Trafford.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
AFC Bournemouth
9
3
3
3
11-11
0
12
12
Newcastle United
9
3
3
3
9-10
-1
12
13
West Ham United
9
3
2
4
13-16
-3
11
14
Manchester United
9
3
2
4
8-11
-3
11
15
Leicester City
9
2
3
4
13-17
-4
9
16
Everton
9
2
3
4
10-16
-6
9
17
Crystal Palace
9
1
3
5
6-11
-5
6
18
Ipswich Town
9
0
4
5
9-20
-11
4
19
Wolverhampton Wanderers
9
0
2
7
12-25
-13
2
20
Southampton
9
0
1
8
6-19
-13
1
* Actueel tot en met 27 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.