Onmachtig Excelsior verliest van FC Utrecht

FC Utrecht heeft zijn plaats in het rechterrijtje heroverd op Vitesse. Een vroege treffer van Gregoor van Dijk was het begin van het einde van Excelsior (0-2).

Onmachtig Excelsior verliest van FC Utrecht

'We zullen alleen doelpunten moeten maken. We scoren een stuk minder dan voorheen.' In de voorbeschouwing legde trainer Ton Lokhoff de vinger op de zere plek van Excelsior. En ook tegen FC Utrecht achtervolgde de status van minst productieve Eredivisie-ploeg de Rotterdammers.

Na elf minuten leidde FC Utrecht met 1-0. Een afgeslagen corner belandde bij Van Dijk, die van de gelegenheid gebruik maakte en uithaalde. Excelsior-keeper Ronald Graafland was kansloos, omdat zijn zicht door de spelers voor zijn neus beperkt was. Het doelpunt was de nagel aan de Kralingse kist

Excelsior was niet bij machte een vuist te maken om het sterkere FC Utrecht moeilijk te maken. Sebastiaan Steur had daarbij de pech dat Utrecht-keeper Wesley de Ruiter alert was. In de slotfase viel het doek voor de thuisploeg, dat tevergeefs de ene spits na de andere inbracht. Op aangeven van Rick Kruys maakte Robin Nelisse aan alle onzekerheid een einde.

Bekijk hier al onze video's