Onnavolgbare Palmer maakt indruk met vier goals in twintig minuten

Cole Palmer heeft zaterdagmiddag in tien minuten bewezen hoe belangrijk hij wel niet is voor Chelsea. De smaakmaker van de Londenaren had niet lang nodig voor een hattrick in het thuisduel met Brighton & Hove Albion en scoorde daarna nog eens in de eerste helft.

Chelsea
Chelsea
4 - 2
Brighton & Hove Albion

Palmer speelde zaterdag zijn 39ste Premier League-wedstrijd voor Chelsea, zijn 1-1 tegen Brighton was toevallig genoeg ook de 39ste keer dat hij rechtstreeks bijdroeg aan een competitiedoelpunt van Chelsea. De Engelse international liep echter razendsnel uit naar nog betere cijfers.

Na zijn goal op aangeven van Nicolas Jackson ging het snel voor Palmer. Zeven minuten na de 1-1 mocht hij vanaf elf meter aanleggen en faalde hij niet, drie minuten daarna schoot hij op prachtige wijze raak uit een vrije trap van zo'n 25 meter. Voor zijn vierde goal tegen Brighton had Palmer wat langer nodig, enkele minuten voor rust schoot hij hard raak in de korte hoek.

Daardoor is Palmer – op het moment van schrijven, want het kan snel gaan met de middenvelder – nu rechtstreeks betrokken geweest bij 43 doelpunten in 39 Premier League-duels voor Chelsea. Hij maakte 28 doelpunten en leverde dus 15 assists en is de eerste Premier League-speler ooit met vier goals in de eerste helft.

De clubleiding van Chelsea zal blij zijn met de deal die onlangs werd gesloten, waardoor Palmer tot liefst medio 2033 vastligt in Londen.