Ontketende Haaland sloopt Chelsea met hattrick na wervelende start

Reacties

Erling Haaland heeft de Europese voetbaltop alvast gewaarschuwd voor komend seizoen. De Noorse spits legde Chelsea zaterdagnacht hoogstpersoonlijk op de slachtbank. Na vijf minuten had hij de Londense topclub al over de knie.

Ontketende Haaland sloopt Chelsea met hattrick na wervelende start
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 2
Chelsea
Chelsea

Manchester City maakte zich afgelopen week nog zorgen over Haaland, toen hij met pijntjes het duel met Barça uit was gekomen. Daar was tegen Chelsea niets meer van te merken. De ploeg van manager Enzo Maresca kon niets inbrengen tegen de doelpuntenmachine. Collega Pep Guardiola had van Haaland zijn aanvoerder gemaakt en dat gaf hem extra honger naar goals, leek het wel.

Al na drie minuten ging de bal op de stip, omdat Chelsea niet op tijd kon reageren toen Haaland op het doel afging. De spits ontfermde zich over het presentje van de Londenaren en pakte het dankbaar uit. Twee keer, want nadat Haaland al raak schoot, moest de strafschop overgenomen worden. Maar ook de tweede keer bleef hij ijzig koel.

Nauwelijks een minuut later kon hij weer juichen. Op geweldige wijze legde hij de defensie van Chelsea in de luren. Een wervelende minuut, die zich na rust nog eens herhaalde. Dit keer was het Oscar Bobb die vlak na rust Chelsea pijn deed, maar meteen na de aftrap sloeg City weer toe. Uiteraard, via Haaland.

Raheem Sterling deed even later nog wat terug tegen zijn oude werkgever. Vlak voor tijd kon ex-PSV’er Noni Madueke ook nog wat terugdoen. De Noorse superster zag dat vanaf de bank aan, want Guardiola had zijn aanvoerder allang gewisseld. De manager kon met een goed gevoel concluderen dat wanneer al zijn andere sterren aansluiten komende week, één van hen al in bloedvorm is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.