Ontketende Steijn leidt FC Twente met omhaal langs Heerenveen

Reacties

FC Twente weet weer wat winnen is. Dinsdag werd SC Heerenveen in de eigen Grolsch Veste verslagen. Dat was grotendeels te danken aan Sem Steijn.

Ontketende Steijn leidt FC Twente met omhaal langs Heerenveen
FC Twente
FC Twente
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Het was een beetje een surreële situatie voor fans van de Enschedese club: al sinds 10 augustus wist hun voetbaltrots niet meer te winnen. Daardoor was de start van het seizoen een beetje een valse te noemen. Dinsdagavond kwam met Heerenveen juist een ideale tegenstander langs, leek op papier. De Friezen lieten zich in Alkmaar afgelopen weekend tenslotte nog gewillig naar de slachtbank leiden (9-1).

Trainer Robin van Persie besloot geen enkele speler te slachtofferen, naar aanleiding van het debacle tegen AZ. Na de aftrap in de Grolsch Veste bleek ook dat de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal geen enkele concessie aan zijn speelwijze had gedaan. Heerenveen speelde gedurfd. Al was FC Twente simpelweg sterker. Binnen twintig minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar Sam Lammers werkte een levensgrote kans naast het doel.

Steijn staat op
Waar het spel verder leek te gaan, bleek er bij de mogelijkheid van Lammers toch meer aan de hand geweest. De video-arbiter constateerde dat er een overtreding op de spits gemaakt was door doelman Mickey van der Hart en de bal ging op de stip. Dat cadeautje werd gretig uitgepakt door Steijn, die de trekker overhaalde (1-0). Het was alweer de derde competitietreffer van het seizoen van de aanvallende middenvelder, die afgelopen weekend tegen PEC Zwolle (1-1) nog teleurgesteld in een opstootje terecht was gekomen.

FC Twente werd na de openingstreffer steeds sterker. Lammers vergat te scoren. Steijn deed dat niet. Het goudhaantje van trainer Joseph Oosting sloeg andermaal toe en bracht Van Persie opnieuw in de problemen. Met een halve omhaal maakte de scherpschutter er 2-0 van. Daardoor draaiden de camera’s meteen naar Van Persie, want had de oefenmeester geleerd van het debacle in Alkmaar?

Nieuwe vernedering blijft Van Persie bespaard
Nog zo’n avond bleef Heerenveen bespaard. Weliswaar drukte de thuisploeg door, maar scoren lukte niet. Max Bruns was dicht bij, maar Van der Hart redde katachtig. Een treffer van Mitchell van Bergen werd wegens buitenspel afgekeurd. En dat was vooral voor de bedrijvige aanvaller sneu, want Van Bergen zoekt al 81 wedstrijden naar een doelpunt.

Het bleef bij 2-0, hoewel Heerenveen nog de paal raakte en Steijn op een haar na zijn hattrick misliep. Daardoor vindt FC Twente aansluiting met de subtop. De ploeg van Van Persie blijft na vijf duels steken op slechts één overwinning en moet vooral naar beneden kijken.

FC Twente Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
5
Willem II
5
2
2
1
8-4
+4
8
6
FC Twente
5
2
2
1
7-5
+2
8
7
Ajax
3
2
0
1
7-2
+5
6
8
Feyenoord
4
1
3
0
9-5
+4
6
9
N.E.C.
5
2
0
3
5-5
0
6
10
Sparta Rotterdam
5
1
3
1
5-5
0
6
11
Fortuna Sittard
5
2
0
3
5-9
-4
6
12
Go Ahead Eagles
5
2
0
3
4-8
-4
6
* Actueel tot en met 19 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.