Ooit was hij de man van 135 miljoen: nu keert Philippe Coutinho terug naar huis

Reacties

Philippe Coutinho keert veertien jaar na zijn vertrek terug bij Vasco da Gama. De Braziliaanse club huurt de sterspeler van weleer voor een seizoen van Aston Villa.

Ooit was hij de man van 135 miljoen: nu keert Philippe Coutinho terug naar huis
© Vasco da Gama

Coutinho (32) is woensdag gepresenteerd bij Vasco, de club waar hij werd opgeleid en als jonge jongen een transfer naar Internazionale verdiende. De Braziliaan ging in januari 2013 van de Italiaanse topclub naar Liverpool en beleefde daar zijn beste periode als speler. Het resulteerde in januari 2018 in een toptransfer naar Barcelona, dat liefst 135 miljoen euro op tafel legde.

Bij Barcelona haalde Coutinho nooit zijn Liverpool-vorm. De samenwerking werd een teleurstelling en er volgden verhuurperiodes aan Bayern München en Aston Villa, voordat laatstgenoemde club de middenvelder voor twintig miljoen euro definitief overnam. Hij liet bij vlagen zijn klasse zien, maar bracht al met al toch weer te weinig.

Coutinho speelde in het afgelopen seizoen in Qatar, voor Al-Duhail SC, en gaat nu voor een jaar aan de slag bij Vasco. 'Ik ben heel gelukkig', zegt de 68-voudig international op de website van de Braziliaanse club. 'Ik heb lang in het buitenland gewoond en heb nu echt een gevoel van thuiskomen. Het voelt goed om terug te zijn op de plek waar ik ben opgegroeid, bij de club waar ik van hou.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.