Ook Antwerp maakt kennis met FC Drita: Van Bommel moet vrezen

Antwerp FC barst van de ambitie, maar moet alle zeilen bijzetten om actief te blijven in Europa. De eerste wedstrijd tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League leverde donderdagavond niet meer op dan een 0-0 gelijkspel. Volgende week vindt de return plaats in Kosovo.

Antwerp
Antwerp
0 - 0
Drita
Drita

Mark van Bommel, de nieuwe trainer van Antwerp, ruimde een basisplaats in voor zomeraanwinsten Toby Alderweireld en Vincent Janssen. Antwerp had weliswaar een overwicht, maar beet zich stuk op Drita. In de eerste helft waren spelers als Janssen, Benson en Alhassan Yusuf niet gelukkig in de afronding.

Tien minuten na de rust kopte Dinis Almeida naast, hoewel Janssen er beter voor stond om binnen te schieten. Een poging van Radja Nainggolan van ruime afstand was niet zuiver genoeg. De tijd begon te dringen voor Antwerp. Er kwamen nog wel kansen, maar geen doelpunten. Na een knappe actie van Benson kopte Janssen naast en doelman Faton Maloku pareerde een kopbal van Pieter Gerkens, waardoor het bij 0-0 bleef.

Drita was een jaar geleden al een taaie opponent voor Feyenoord in de tweede voorronde van de Conference League. De Rotterdammers begonnen eveneens met een 0-0 gelijkspel, al werd de eerste ontmoeting toen in Kosovo afgewerkt. Voor eigen publiek won Feyenoord daarna ternauwernood met 3-2. In zijn voorbeschouwing op het tweeluik waarschuwde Van Bommel op basis van de wedstrijden tegen Feyenoord al voor de kracht van Drita.