Ook Bayern en Werder in topper gelijk

De gehele topvier in de Bundesliga speelde dit weekeinde gelijk. Koploper Schalke 04 en VfB Stuttgart deden dat op zaterdag. Bayern München en Werder Bremen hielden elkaar zondag in evenwicht tijdens hun onderlinge topper. HSV bleef voor het eerst onder het bewind van coach Huub Stevens zonder zege.

Ook Bayern en Werder in topper gelijk

Bayern München-Werder Bremen 1-1In de wetenschap dat de concurrentie punten had laten liggen, verschenen beide ploegen in de Allianz-Arena aan de aftrap. Bij de thuisclub startte Mark van Bommel in de basis en moest Roy Makaay op de bank beginnen. De spits die woensdag nog de snelste treffer ooit in de Champions League maakte, kwam na de rust in het veld.

Van Bommel was nadrukkelijk aanwezig. Na zeven minuten liep hij goed de diepte in en kreeg de bal aangespeeld van Bastian Schweinsteiger. In plaats van zelf te schieten legde Van Bommel de bal keurig af op Lukas Podolski, die de
1-0 in het lege doel kon tikken. Bayern was tijdens de eerste helft de betere ploeg. De thuisclub speelde feller en was beter georganiseerd. Schweinsteiger raakte uit een vrije trap de lat en de thuisclub kreeg meer kansen op een tweede treffer.

De gemiste kansen kwamen Bayern duur te staan. In de tweede helft werd Werder Bremen iets sterker en kon het steeds vaker de weg vinden naar het doel van Oliver Kahn. De ervaren doelman ging na 66 minuten geweldig in de fout. Kahn besloot uit zijn doel te komen, terwijl de ontsnapte Hugo Almeida werd ingesloten door twee verdedigers. De Portugees liftte de bal over de uitkomende Kahn heen en op de lijn kon invaller Markus Rosenberg het laatste tikje geven: 1-1.

Bayern, dat het meest gebaat was bij een overwinning, zette in het restant van het duel nog wel aan, maar gescoord werd er niet meer. Bremen verkleinde het gat met Schalke weer tot drie punten, Bayern kijkt tegen een achterstand van zes punten aan.

Hamburger SV-Bayer Leverkusen 0-0Na vier overwinningen op rij, verspeelde Hamburger SV voor het eerst punten onder leiding van coach Huub Stevens. Rafael van der Vaart, de laatste weken de grote animator, speelde dit keer een negatieve hoofdrol. De aanvoerder miste een strafschop.

HSV, met naast Van der Vaart Nigel de Jong en Joris Mathijsen in de basis, was lange tijd de bovenliggende partij zonder echt grote kansen te krijgen. De gemiste strafschop van Van der Vaart (doelman René Adler keerde de inzet) was het breekpunt in de wedstrijd. Leverkusen werd de laatste twintig minuten ineens gevaarlijk en uiteindelijk mocht HSV doelman Frank Rost bedanken dat het 0-0 bleef.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's