Ook bij Antwerp doet Chery wat hij het afgelopen halfjaar bij NEC deed

ADVERTORIAL - Afgelopen vrijdag werd het startschot voor de opening van het seizoen in de Belgische Jupiler Pro League gegeven. Zondag neemt het Nederlands getinte Antwerp FC het op tegen Charleroi. Dat wordt de eerste officiële wedstrijd van Tjaronn Chery in het shirt van zijn nieuwe club. Blik vooruit en speel mee bij TOTO!

Ook bij Antwerp doet Chery wat hij het afgelopen halfjaar bij NEC deed
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi
0 - 1
Antwerp
Antwerp

Na een heel sterk halfjaar in de Eredivisie met NEC maakte Chery afgelopen zomer de overstap naar het zuiden. Bij Antwerp past hij zich moeiteloos aan in het attractieve en verzorgde voetbal dat de club volgens trainer Jonas De Roeck - de opvolger van Mark van Bommel - wil spelen.

Chery en ook aankoop Denis Odoi maken meteen indruk op De Roeck. 'Ze hebben voetballend vermogen én het vermogen om de groep mee te sturen. Ze nemen de leiding. Dat is belangrijk. Elke groep heeft leiderschap nodig om te kunnen presteren. Ze hebben niet voor niets al die jaren op een hoog niveau gespeeld', aldus de trainer in gesprek met De Morgen.

Het is voor Chery nog wachten op zijn eerste treffer in het shirt van Antwerp. Als je naar de laatste oefenwedstrijd tegen Parma kijkt, zie je wel dat hij zich nu al als een vis in het water voelt in de Belgische havenstad. De als aanvallende middenvelder spelende Chery was goed voor een assist en deed wat hij bij NEC al zo veel deed: schieten op doel. Aan het begin van de eerste helft pegelde Chery van grote afstand op het doel van de Italianen en dat ging voor hen maar net goed. In Nederland schoot Chery het afgelopen haljfaar gemiddeld 3.1 keer per wedstrijd, waarvan 1.5 keer op doel.

TOTO hanteert mooie quoteringen rondom Chery tegen Charleroi. De bookmaker heeft een quotering van 3.65 voor een goal van Chery beschikbaar.

Overige quoteringen doelpuntenmakers

- Vincent Janssen: 2.25
- Gyrano Kerk: 2.90
- Jurgen Ekkelenkamp: 3.75

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's