Ook Blanc in volle ziekenboeg Mancunians

Alex Ferguson moet weer een basispsler missen. Laurent Blanc haakte af in de voorbereiding op het duel met FC Basel, komende dinsdag in de Champions League. De Franse verdediger kampt met een kuitblessure, die hij zaterdag heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Newcastel United (5-3 winst Manchester United).

Naast Blanc moet ManU het in Zwitserland zien te redden zonder vijf andere belangrijke krachten: David Beckham, Rio Ferdinand, Roy Keane, Gary Neville en Nicky Butt. Zo zal Ferguson waarschijnlijk John O'Shea en Wes Brown in het hart van zijn defensie moeten opstellen. Tevens heeft de Schot een flink aantal jonge spelers meegenomen, om de gaten in zijn selectie op te vullen: Kieran Richardson, Lee Roche, Danny Pugh, Daniel Nardiello en Paul Tierney.

Op zijn beurt kampt FC Basel-coach Christian Gross ook met enkele problemen. Zo is het inzetten van aanvoerder Murat Yakin twijfelachtig en staat ook achter de namen van Bernt Haas en Ivan Ergic een vraagteken. Antonio Esposito is geschorst.

Bekijk hier al onze video's