Ook Kameroen begint Afrika Cup teleurstellend

Kameroen is het toernooi om de Afrika Cup begonnen met een 1-0 nederlaag tegen Gabon. De tegenstander van Oranje op het WK liep zich stuk op met name keeper Didier Ovono.

Ook Kameroen begint Afrika Cup teleurstellend

De Ontembare Leeuwen hadden vanaf de aftrap het initiatief, maar slaagden er niet in grote kansen te creëren. Achille Emana zag een lage schuiver tegen de paal getikt worden door Ovono. De defensie van Kameroen liet echter met grote regelmaat steken vallen.

Matig uitverdedigen van Nicolas N'Koulou luidde na ruim een kwartier dan ook een voorsprong van Gabon in. Daniel Cousin (foto) ontfutselde de prutsende verdediger de bal en haalde onhoudbaar voor Idriss Kaméni uit.

Kameroen, waar aanvoerder Samuel Eto'o een zeer fletse wedstrijd speelde, ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook kansen, maar telkens trof het Ovono. Ook het inbrengen van Ajacied Eyong Enoh bracht niet het gewenste resultaat. In de blessuretijd schoot Pierre-Emerick Aubameyang voor Gabon nog een vrije trap op de lat.

Zo beginnen alle Afrikaanse WK-gangers matig aan het toernooi. Ivoorkust kwam niet verder dan 0-0 tegen Burkina Faso. Nigeria ging met 3-1 onderuit tegen Egypte en Algerije blameerde zich door met 3-0 te verliezen van Malawi.

Bekijk hier al onze video's