Ook met Stevens verliest HSV in slotfase

Ook Huub Stevens merkte dat het Hamburger SV niet mee zit. HSV gaf in het spectaculaire laatste kwartier een voorsprong weg en ging in blessuretijd alsnog ten onder bij Hertha BSC. Jos Luhukay kende wel een gelukkig debuut als coach van Borussia Mönchengladbach.

Hertha BSC-Hamburger SV 2-1
Tot een kwartier voor tijd leek Stevens winnend te debuteren met HSV. Alexander Laas had de bezoekers in de eerste helft op voorsprong gezet dankzij een blunder van doelman Jens Fiedler. Tot die tijd zat het Die Rothosen ook mee, want Marko Pantelic had in de openingsfase al een strafschop gemist (veroorzaakt door Nigel de Jong) en Yildiray Bastürk had zijn vrije trap op de lat zien spatten. Maar in de 77ste minuut scoorde Hertha alsnog via een prachtige kopbal van Arne Friedrich. Het leverde een zinderende slotfase op, waarin Rafael van der Vaart en Joris Mathijsen enorme kansen misten. Dat kwam HSV duur te staan, want ver in blessuretijd knalde Mineiro vanaf twintig meter strak in de kruising: 2-1. Bij Hertha speelde Dick van Burik vanaf de aftrap mee, net als de drie Nederlanders van HSV.

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 3-2
Wolfsburg won maar maakte het zichzelf moeilijk tegen Bayer. De thuisploeg was de betere en creëerde de meeste kansen, maar maakte ook een eigen doelpunt waardoor de bezoekers in de 71ste minuut op gelijke hoogte kwamen. Toch, een minuut later zette Diego Klimowicz Die Wölfe opnieuw op voorsprong na voorbereidend werk van Miroslav Karhan. Twee minuten later incasseerde Bayers Paul Freier de rode kaart, waarna Wolfsburg niet meer in gevaar kwam. Mike Hanke had de eerste twee goals van Wolfsburg gemaakt. Tommie van der Leegte en Kevin Hofland begonnen beiden in de basis.

Alemannia Aachen-Hannover 96 1-4
Hannover klom naar de achtste plaats dankzij de winst in Aken. De bezoekers heersten in het duel, waarin Alemannia zelden gevaar stichtte. Chavdar Yankov opende al in de vijfde minuut de score met een mazzeltje omdat hij de bal niet goed raakte. Jan Rosenthal en Szabolcs Huszti zorgden na een half uur al voor een 3-1 voorsprong. Jiri Stajner tekende vlak voor tijd voor de 4-1 op aangeven van invaller Arnold Bruggink. Jeffrey Leiwakabessy speelde negentig minuten.

Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 0-2
Jos Luhukay verging het beter dan Stevens. Gladbach won dikverdiend in Bielefeld. Die Fohlen dicteerden het spel tegen het povere Arminia. Federico Insua schoot de bezoekers na 28 minuten op voorsprong na een fraaie aanval en vlak voor tijd schoot Marcel Jansen vanaf tien meter beheerst de 0-2 op het scorebord. Daarmee kwam een einde aan een serie van dertien wedstrijden zonder zege.

Energie Cottbus-VfL Bochum 0-0
Cottbus en Bochum probeerden het wel, maar scoorden niet. Voor rust was het de thuisploeg die het initiatief had en waren het de bezoekers die counterden, na rust was het spelbeeld volledig andersom. Kansen waren echter een zeldzaamheid.

Eintracht Frankfurt-FSV Mainz 05 0-0
Frankfurt en Mainz kunnen maar niet winnen van elkaar. Voor de vierde opeenvolgende keer hielden beide clubs elkaar in evenwicht. De uitslag was conform het spelbeeld.