Ook RB Leipzig wil Bakayoko

Reacties

Voor PSV en Johan Bakayoko breken net als vorig seizoen in de transferwindow nu de spannende weken aan. Blijft de 21-jarige flankaanvaller nog een jaar in Eindhoven of maakt Bakayoko dit maal wél de stap naar een club in een grote Europese competitie? Duidelijk is dat aan de lange lijst van clubs die op de Belg azen ook RB Leipzig is toegevoegd.

Ook RB Leipzig wil Bakayoko
© Pro Shots

Dat er beweging is rondom Bakayoko is inmiddels geen geheim meer, dat die in hevigheid toeneemt wel. Het is bekend dat de Belgische international alleen een stap naar een Europese club in een topcompetitie wil maken als die club in de Champions League actief is en om de prijzen speelt.

Met andere woorden: Bakayoko ruilt PSV niet zomaar in. Dat bleek vorig seizoen toen Brentford tegen de deadline aan bereid was veertig miljoen euro te betalen. Bakayoko bleef toen heel bewust bij PSV. Dat was de juiste beslissing. De rechtsbuiten speelde alles en in 33 competitiewedstrijden scoorde de voetballer twaalf keer en gaf hij negen assists.

Maar na een heel goed seizoen onder Peter Bosz lijkt Bakayoko nu meer open te staan voor een transfer. De lijst met topclubs die geïnteresseerd zijn, is lang. Bakayoko wordt al tijden in verband gebracht met ondermeer Paris Saint-Germain, Bayern München, Dortmund, Liverpool en Arsenal.

Ook voor RB Leipzig – de nummer vier van de Bundesliga afgelopen seizoen – is Bakayoko een serieuze optie, zo vernemen we van de entourage rond de vleugelspits. Helemaal als Dani Olmo van de Duitse club naar Barcelona vertrekt, schijnt dit het geval te zijn. Van dat laatste is volgens diverse media inmiddels sprake dus het hoeft niet lang te duren voordat RB Leipzig contact opneemt met het management van Bakayoko en PSV.

PSV incasseert vier goals: 'Moeten op zoek naar nieuwe verdedigers'

PSV is ieder seizoen voornemens in elk geval één grote verkoop te doen. Dat kan nu dus zomaar Johan Bakayoko worden. Bronnen rondom de Belg melden ervan uit te gaan dat een eventuele toekomstige club een transfersom van tussen de veertig en vijftig miljoen euro dient te betalen.

Duidelijk is dat RB Leipzig vooral uit de Premier League de meeste concurrentie voor Bakayoko kan verwachten.

Stelling: 'PSV heeft betere spelers dan Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer J. Bakayoko
Meer over J. Bakayoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.