Ook Robben moet vertrekken bij Real Madrid

EXCLUSIEF - Na alle transferperikelen rond Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder lijken de perspectieven op een langer verblijf bij Real Madrid nu ook voor Arjen Robben somber te worden.

Ook Robben moet vertrekken bij Real Madrid

Financieel belang en voetbaltechnische argumenten vechten om voorrang bij De Koninklijke. Coach Manuel Pellegrini houdt Robben graag bij de selectie, maar technisch directeur Jorge Valdano heeft van voorzitter Florentino Perez de opdracht gekregen tijdens de laatste dagen van de transfermarkt inkomsten te genereren. Komende maandagavond om 24.00 uur is de deadline van de transferperiode.

Robben sprak vorige week samen zijn vader en tevens zaakwaarnemer Hans met de clubleiding. Het leverde de linksbuiten geen helder toekomstbeeld op, maar Robben zelf toonde zich realistisch. 'De club bepaalt of ik vertrek,' zei hij tegen Voetbal International.

Vooralsnog gaat de international er echter vanuit dat hij ook dit seizoen voor Real actief is. Ook Sneijder, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Internazionale, houdt hoop op een voortzetting van zijn loopbaan bij Real. Net als Robben weet hij zich gesteund door Pellegrini.

'Het is een feit dat ik vorige week van Valdano te horen heb gekregen dat ik weg moet. Maar daarna heb ik een paar keer met de trainer gesproken en hij wil nog steeds dat ik blijf. Ik laat me niet onder druk zetten en als ik op 1 september nog in Madrid ben, kan alles weer anders zijn.'

Royston Drenthe, de Nederlander met de meeste speelminuten tijdens de voorbereiding, streeft eenzelfde scenario als Sneijder na. Van der Vaart hoopt deze week bij een nieuwe club te tekenen. De van een zware knieblessure herstelde Ruud van Nistelrooy mag blijven en maakte maandagavond bij het oefenduel met Rosenborg voor het eerst sinds negen maanden deel uit van de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen