Ook Sheffield United stunt: wéér geen prijs voor Tottenham

Reacties

Sheffield United heeft woensdagavond voor de volgende verrassing in het FA Cup-toernooi gezorgd. De Championship-club was op een kolkend Bramall Lane te sterk voor Tottenham Hotspur.

Ook Sheffield United stunt: wéér geen prijs voor Tottenham
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De bezoekers vonden het niet nodig om met sterspeler Harry Kane te starten in Sheffield. Dat betekende overigens niet dat Arnaut Danjuma in de basis begon: Lucas Moura kreeg de voorkeur. De Braziliaan was in de eerste helft wel dicht bij een doelpunt, maar hij raakte de lat. Ook landgenoot Richarlison kreeg de bal niet langs Sheffield-doelman Wes Foderingham.

Na iets meer dan een uur kwam Kane alsnog binnen de lijnen om Spurs aan een winnende treffer te helpen, zoals ook Dejan Kulusevski en Oliver Skipp invielen. Maar de goal viel aan de andere kant. Iliman Ndiaye dribbelde zich knap vrij in het zestienmetergebied van Tottenham en vond de korte hoek: 1-0.

Spurs kwam die klap niet meer te boven en ligt zo uit de FA Cup. Daarmee vervliegt opnieuw de kans op een eerste prijs sinds 2008 voor de Londenaren. De League Cup ging immers al naar Manchester United en in de Premier League staat Tottenham inmiddels vijftien punten achter op koploper Arsenal.

Sheffield gaat naar de kwartfinales en treft daar een tegenstander met perspectief: competitiegenoot Blackburn Rovers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.