Ook Twente heeft geen medelijden met RBC

Er was zaterdagavond in Roosendaal sprake van een heus degradatieduel. Voor thuisploeg RBC was overigens al weer de tweede binnen een week. En opnieuw stond de ploeg van Jan van Dijk aan het slot aan de verkeerde kant van de score, 0-1.

Ook Twente heeft geen medelijden met RBC

De Roosendaalse coach kan zich terecht beroepen aan een waslijst aan geblesseerd, maar die constatering an sich brengt geen punten met zich mee. Tegen Den Bosch was het vorige week al niets, en zaterdagavond was het tegen FC Twente van hetzelfde laken een pak.

Niet dat de thuisploeg zich daarover kon beklagen, want de Tukkers hadden vooral na de pauze de betere kansen. Zo had Blaise N'Kufo zijn ploeg al op voorsprong moéten brengen, maar de Zwitser knalde in vogelvrije positie hard naast.

Kim Christensen deed het halverwege de tweede helft beter en werd daarmee matchwinner in een bedroevend duel, 0-1. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg ook eindelijk weer een zege in een uitduel. Van de laatste keer dat Twente buitenshuis won, dateerde ook al weer van 11 april jongstleden.

Bekijk hier al onze video's