Ook Vitesse geen partij voor sterk en mooi AZ

Wie tegenwoordig wil genieten van mooi voetbal, dient zich te vervoegen in een stadion waar AZ aantreedt. Zaterdagavond was dat het Arnhemse Gelredome, waar thuisploeg Vitesse evenmin was opgewassen tegen de kracht van de Alkmaarders: 0-3.

Ook Vitesse geen partij voor sterk en mooi AZ

De ploeg van trainer Edward Sturing, die het moest stellen zonder de geschorste Purrel Fränkel en Igor Gluscevic, kon de Alkmaarse dadendrang precies een half uurtje bijbenen. Vitesse had in die openingsfase zelfs bij vlagen het betere van het spel en bovendien enkele halve kansjes.

Na dik een half uur voetballen achtte AZ het echter mooi genoeg geweest. De assist was van de uitblinkende Barry van Galen, de intikker van de mee naar voren gekomen verdediger Michael Buskermolen, 0-1.

Vitesse, dat na z'n verrassend competitiestart op de ranglijst langzaamaan weer naar beneden duikelt, spartelde nog een kwartiertje tegen. Maar onmiddellijk na de pauze gooide de ploeg van Co Adriaanse de wedstrijd in het slot.

In de 48ste minuut was het Van Galen die z'n eigen actie bekroonde met een (overigens houdbaar) schot (0-2), drie minuten later gaf Kenneth Perez het laatste zetje op een schot van Stein Huysegems, 0-3. Het bleken de mokerslagen die Vitesse definitief naar het canvas duwden.

Bekijk hier al onze video's