Ook voormalig Feyenoorder Diks valt voor Indonesische WK-droom

Reacties

Kevin Diks wordt international van Indonesië. Dat werd zaterdag bekend gemaakt door de voetbalbond. De ex-Feyenoorder is zijn naturalisatieproces af aan het ronden.

Ook voormalig Feyenoorder Diks valt voor Indonesische WK-droom

Momenteel komt Diks uit voor FC Kopenhagen. De Deense topclub nam hem in 2021 over van het Italiaanse Fiorentina, waarna hij uitgroeide tot een gewaardeerde topverdediger in de Superligaen. Twee keer werd Diks landskampioen met de club, terwijl hij ook in de Champions League actief was.

De 28-jarige Diks was aan het begin van zijn carrière nog jeugdinternational van Nederland. Nu gaat hij zijn interlandcarrière echter vervolgen in Indonesië. Het is de volgende klapper voor het land, dat droomt van deelname aan het WK in 2026. Eerder gingen spelers als Mees Hilgers, Thom Haye en Calvin Verdonk Diks al voor.

In de WK-kwalificatiecyclus is Indonesië momenteel nog ongeslagen, maar de drie gelijke spelen zijn niet voldoende om een ticket voor het eindtoernooi te bemachtigen. Dinsdag gaat Indonesië – nog zonder Diks – op bezoek bij China. Dan moet de eerste zege geboekt worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.