Ook zorgen bij Les Bleus: virus verstoort EK-voorbereiding Frankrijk

Reacties

De Franse nationale ploeg wordt in aanloop naar de start van het EK geteisterd door een verkoudheidsvirus. Dat melden diverse media in Frankrijk. Bondscoach Didier Deschamps en Bayern München-aanvaller Kingsley Coman zouden het zwaarst zijn getroffen.

Ook zorgen bij Les Bleus: virus verstoort EK-voorbereiding Frankrijk
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
0 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Zo is er bij elke EK-deelnemer wel iets aan de hand. Zo erg als bij Oranje, dat deze week in allerijl Ian Maatsen en Joshua Zirkzee liet invliegen na het afvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners en de hamstringklachten van Brian Brobbey, is het nog niet. Maar vlekkeloos verloopt de aanloop naar het eerste groepsduel met Oostenrijk van maandag niet voor de tegenstander van het Nederlands elftal.

Sinds de aankomst in het basiskamp Duitsland hebben verschillende leden van de selectie en de technische staf te kampen met verkoudheidsklachten, hoofdpijn en maagkrampen. Met name Deschamps had het flink te pakken, al verscheen de bondscoach woensdag nog wel op het trainingsveld. Van de spelers is volgens Franse media Coman het zwaarst getroffen. De vleugelspits bleef de hele ochtend op zijn kamer.

Coman sloeg de mediaverplichtingen om die reden over. Ook ontbrak de dit seizoen toch al door blessures geplaagde dribbelaar donderdagmiddag op de training. Zijn inzetbaarheid tegen Oostenrijk zou echter niet in gevaar zijn. Collega-aanvaller Ousmane Dembélé voelt zich inmiddels weer wat beter. 'Ik was dinsdag wat grieperig, maar voel me net als het hele team weer beter. Alleen Coman voelt zich nog zieker.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.