Oostenrijkse media beducht voor Twentse heksenketel

Reacties

Oostenrijkse media zijn benieuwd hoe Red Bull Salzburg zich dinsdagavond staande houdt in De Grolsch Veste. De thuishaven van FC Twente wordt gezien als een echte heksenketel, waarin de ploeg van Pepijn Lijnders serieus op de proef zal worden gesteld.

Oostenrijkse media beducht voor Twentse heksenketel
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 3
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Vorige week was Salzburg de bovenliggende partij in de eigen Red Bull Arena (2-1), maar nu wacht het bezoek aan de 30.000 zitplaatsen tellende Grolsch Veste. Dat het kan kolken in Enschede, is ook in Oostenrijk bekend. Lijnders ligt er echter niet wakker van, vertelde hij maandagmiddag op de persconferentie. 'De Champions League is misschien wel de beste clubcompetitie ter wereld. Wie daar bij wil zijn, moet het verdienen. Dat moeten wij bij Twente laten zien, ook al wacht ons een hete avond. In zulke omstandigheden moet je ijskoud blijven', weet de 41-jarige trainer.

Salzburg jaagt op zijn zevende Champions League-deelname, in de wetenschap dat er dan opnieuw vele miljoenen binnenstromen. De kassa rinkelde deze week echter ook door de verkoop van Oumar Solet. De 24-jarige verdediger staat volgens Duitse en Oostenrijkse media op het punt te verkassen naar de Bundesliga. 1899 Hoffenheim telt zo'n zeven miljoen euro neer voor de Franse mandekker, die al niet meer voorkwam in de plannen van Lijnders. Solet stapte dan ook niet in het vliegtuig naar Nederland. Karim Konaté wel, maar de geblesseerde spits is nog niet inzetbaar.

Verder verwachten Oostenrijkse media op een of twee plekken een wijziging in het elftal van Salzburg. Centraal achterin komt de Pool Kamil Piatkowski, vorige week al invaller na rust, waarschijnlijk in de ploeg voor Hendry Blank. Voorin maakt de Malinees Dorgeles Nene mogelijk plaats voor de Deense spits Adam Daghim. Bij Twente ontbreekt Youri Regeer waarschijnlijk op de rechtsbackpositie. Omdat Alfons Sampsted naar Birmingham City gaat, moet trainer Joseph Oosting daar improviseren. Desondanks was Oosting vol vertrouwen, in de wetenschap dat Twente thuis doorgaans beter presteert dan uit. 

Vermoedelijke opstelling Red Bull Salzburg: Blaswich; Dedic, Piatkowski, Baidoo, Terzic; Bidstrup, Gourna-Douath, Kjaergaard; Daghim, Ratkov, Gloukh.

Bekijk hier al onze video's
Meer Red Bull Salzburg
Meer over Red Bull Salzburg
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.