Oosting kan leven met het vertoonde spel en bewondert Turkse goal

Reacties

Joseph Oosting, de trainer van FC Twente, zag zijn ploeg voor de tweede week op rij indruk maken in Europa. Nuchter als de Drent is, kon hij na de wedstrijd tegen Fenerbahçe toch niet voluit genieten omdat Twente de winst niet over de streep trok.

Oosting kan leven met het vertoonde spel en bewondert Turkse goal
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Fenerbahçe
Fenerbahçe

'Ik ben tevreden over het spel, niet over het resultaat. We hadden moeten winnen, daar hebben we ook de kansen voor gehad. We speelden goed, maar dan gaat het om die laatste bal. We komen op 1-0, maar hadden nog wel een paar keer mogen scoren', sprak de coach na afloop van de wedstrijd in de Grolsch Veste bij Ziggo Sport.

Na rust zag Oosting dat het moeilijker werd, en hij had bewondering voor het doelpunt van Dusan Tadic en de voorbereiding daarop. 'Na rust hadden we wel iets minder kansen, en voor hun doelpunt geeft Sofyan Amrabat een geweldige bal op Tadic. Dan is het onterecht 1-1, maar het staat er wel. We proberen dan nog wel wat, maar het blijft 1-1. Ook niet slecht.'

De coach werd nog gevraagd naar het wisselen van Michel Vlap, waar tijdens de wedstrijd een beetje commotie om was. De Fries had, volgens Oosting, te veel last van een opgelopen vermaning. 'Hij had al geel, en bij de zijlijn hield hij zich een paar keer in. Hij speelde goed hoor, maar we hadden ook wat meer defensieve kwaliteiten nodig.'

Alles over FC Twente op VI PRO

FC Twente speelde voor de tweede keer gelijk tegen een grote naam in de Europa League. Op VI PRO nemen we het duel met Fenerbahçe onder de loep.

Hoe FC Twente José Mourinho liet zweten.
Clubwatcher Geert-Jan Jakobs deelde rapportcijfers uit.
De belangrijkste statistieken op een rij.
Dit verdiende FC Twente tot nu toe in de Europa League.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.