Oosting na nederlaag in De Kuip: 'We willen een topploeg zijn'

FC Twente-trainer Joseph Oosting verloor zondag met 2-1 van Feyenoord, maar denkt dat er meer in had gezeten. Hij had graag gezien dat zijn ploeg met een voorsprong de rust in was gegaan.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Twente opende sterk tegen Feyenoord en kreeg kansen op goals, maar benutte die niet, terwijl de Rotterdammers dat juist wel deden. Uiteindelijk legde Twente het af. 'We waren niet bij machte en hadden niet de kracht om nog meer kansen bij elkaar te spelen. Feyenoord heeft een paar aardige spelers, maar wij hebben ook een heel goed team', zei Oosting bij ESPN.

Twente wil graag omhoog en wist partij te bieden aan Manchester United, Fenerbahçe en nu ook Feyenoord. Geen van die wedstrijden werd echter gewonnen. 'Dat klopt en uiteindelijk willen we ook een topploeg zijn. We zijn een club in ontwikkeling en willen graag stappen maken. Dit wil je liever niet, maar we kunnen hier wel naar onszelf kijken. We waren vandaag de bovenliggende partij in de eerste 35 minuten. Natuurlijk kun je niet alles winnen, maar we hebben er alles aan gedaan om er nog een wedstrijd van te maken - en dat is ons gelukt.'

Sem Steijn deelde na afloop een vergelijkbare mening. 'We hadden een hele goede eerste helft met een hoop kansen, een onzeker Feyenoord dat je stil krijgt. Dan moet je de kansen afmaken, dat gebeurde niet en ineens sta je met 2-0 achter. Dan moet je bij elkaar blijven, goede woorden tegen elkaar zeggen en daar vertrouwen uithalen in de jacht op de aansluitingstreffer, want het gaf wel vertrouwen omdat we goed speelden.'

Steijn verklapte deze week dat hij in gesprek is met Twente over zijn toekomst. Meer nieuws is er nu niet. 'We zijn met elkaar in gesprek en we zien het wel. Ik heb het naar mijn zin bij FC Twente, dus let's see. Wat moet ik erover zeggen? Alles wat ik er over zeg, is teveel. Een niveautje hoger? Dat heb ik ook uitgesproken. Ik heb de droom om het Nederlands elftal te halen, dus ik wil uiteindelijk hogerop.'