Oosting steunt Unnerstall en neemt afstand van vermeend racisme

Lars Unnerstall was donderdagavond voor de derde keer in korte tijd de schlemiel bij FC Twente. Tegen Lazio in de Europa League werd de doelman na elf minuten bestraft met een rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Trainer Joseph Oosting verdedigt de Duitser en ging daarnaast ook nog in op vermeend racisme van het Twente-publiek.

Oosting steunt Unnerstall en neemt afstand van vermeend racisme
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 2
Lazio
Lazio

Unnerstall leidde onlangs nog met persoonlijke fouten tegendoelpunten in tegen Feyenoord en RKC Waalwijk. Donderdagavond was Twente met tien tegen elf was vooral veroordeeld tot verdedigen tegen de Italianen, die uiteindelijk met 0-2 te sterk waren. Oosting spreekt ondanks de ongelukkige periode van Unnerstall het vertrouwen uit in zijn doelman.

'Of het handig is, is vers twee', begint hij over de met rood bestrafte overtreding van de Duitser. 'Maar het is gebeurd en uiteindelijk moet je daar naar handelen. Onze oplossing was om Mitchell (van Bergen, red) er af te halen, met tien man moet je toch een solide verdedigende organisatie neerzetten. Ik denk dat we dat prima hebben gedaan.'

Richting de derby tegen Heracles Almelo twijfelt Oosting niet aan Unnerstall: 'Lars is ervaren, Lars is gewoon een topkeeper. Dit waren drie incidenten, maar we gaan gewoon met hem aan de slag en hij keept gewoon zondag.'

Oosting liet zich ook nog uit over een incident rond Lazio-aanvaller Loum Tchaouna, die in de slotfase aangaf racistisch bejegend te zijn door het thuispubliek. Zijn trainer Marco Baroni bevestigde dat Tchaouna ontstemd was vanwege discriminerende uitingen. 'Ik hoef hier geen woorden aan vuil te maken, zo erg is het', aldus Baroni. Collega Oosting zegt de gewraakte uitingen zelf niet meegekregen te hebben. 'Maar we zijn in Nederland, we leven in 2024. Als dat gebeurd is, dan moeten we dat niet doen. Ik neem daar afstand van', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer L. Unnerstall
Meer over L. Unnerstall