Oosting trots op FC Twente: 'We hebben hier knetterhard voor gewerkt'

Reacties

FC Twente zorgde woensdagavond voor een grote verrassing op Old Trafford. De ploeg van Joseph Oosting hield Manchester United niet alleen op 1-1, het gebeurde ook nog eens met gedurfd voetbal.

Oosting trots op FC Twente: 'We hebben hier knetterhard voor gewerkt'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
FC Twente
FC Twente

'Lef aan de bal en lef in het verdedigen', vat Oosting het door zijn team vertoonde spel na afloop samen. Na de uitschakeling door Red Bull Salzburg in de derde kwalificatieronde voor de Champions League repte onder meer Michel Vlap nog van een gebrek aan lef bij FC Twente. 'Schijtbakkenvoetbal', zag de Fries in de eerste helft van de thuiswedstrijd.

Terecht of niet, tegen Manchester United was er in ieder geval geen sprake van. Ingraven was geen optie voor Oosting. 'Als je erop wacht, zijn zij zo vaardig aan de bal, dan komen ze tot kansen. Als je ze hoog onder druk zet, kun je ze ook dwingen tot fouten.' Die aanpak pakte goed uit. Sam Lammers, die vroeg in de wedstrijd de kans op de openingstreffer had gemist, maakte in de 68ste minuut wel de verdiende 1-1.

FC Twente kwam niet naar Manchester om de toerist uit te hangen, zoals volgens Oosting wel links en rechts was gesuggereerd. 'Ik heb richting deze wedstrijd wel dingen gebruikt', zegt hij daarover. 'Het woord schoolreisje, hoorde je dan in de media. Dat heeft mij wel geprikkeld. En mijn spelers denk ik ook. Want het klonk een beetje minachtend, vind ik. Want zo gaan wij hier natuurlijk niet naartoe. Daarvoor was deze wedstrijd ook te belangrijk voor het Nederlands voetbal. We hebben hier knetterhard voor gewerkt. Qua spel hebben we het gewoon goed gedaan, zowel aan de bal als bij balverlies. We hebben met discipline gespeeld. En de rust bewaard in de opbouw, zoals we wilden.'

Na een stroeve seizoenstart met drie keer puntenverlies in de eerste vier competitiewedstrijden is FC Twente op stoom gekomen, met het gelijkspel tegen Manchester United als grote opsteker voor het vertrouwen. Oosting: 'We zijn in ontwikkeling en het is nog steeds geen afgerond product. Dat willen we allemaal wel, maar dat is het nog niet. Er zit altijd wel een mits of een maar aan. De ene wedstrijd win je niet, de andere wedstrijd win je wel. Maar je ziet wel dat er enorme progressie zit in ons elftal. Dat is mooi om te zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.