Op jacht naar een record: het shirt van de beroemdste goal ooit wordt geveild

Reacties
Op jacht naar een record: het shirt van de beroemdste goal ooit wordt geveild
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het shirt dat wijlen Diego Maradona droeg tijdens de kwartfinale van het WK van 1986 wordt te koop aangeboden. Verwacht wordt dat het shirt, waarin de Argentijn tegen Engeland zijn twee meest beroemde doelpunten maakte, minstens 4,8 miljoen euro zal gaan opleveren.

Argentinië won op 22 juni 1986 met 2-1 van Engeland en bereikte daardoor de halve finale tegen België. De doelpunten tegen Engeland werden gemaakt door de destijds 25-jarige Maradona en staan op het netvlies van iedere voetballiefhebber. De aanvaller opende de score met een door de arbitrage niet opgevallen handsbal, het doelpunt dat sindsdien bekendstaat als De Hand van God. Vier minuten hierna verdubbelde Maradona de marge na een ongelooflijke solo. Deze goal kreeg jaren later de eretitel van Doelpunt van de Eeuw.

Maradona ruilde na het eindsignaal zijn shirt met dat van de Engelse middenvelder Steve Hodge, die het stuk stof sindsdien in zijn bezit had. Hodge stond toe dat het shirt met het publiek gedeeld werd in het National Football Museum in Manchester. Daar komt echter een einde aan, want het iconische Maradona-shirt gaat in de verkoop. Tussen 20 april en 4 mei kan er online op geboden worden.

Kenners voorspellen dat het shirt tussen de 4 miljoen en 6 miljoen pond (omgerekend ongeveer 4,8 miljoen en 7,2 miljoen euro) zal gaan opleveren. Het is daardoor mogelijk dat dit het duurst verkochte wedstrijdshirt aller tijden gaat worden. Het record staat nu nog op naam van de legendarische honkbalspeler Babe Ruth, wiens gedragen shirt ooit voor omgerekend 5,16 miljoen euro van eigenaar wisselde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.